Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Roman, despre majorare salariilor din Sănătate: „Guvernul mărește, nu plătește. Plătesc autoritățile locale”

Publicat

YouTube video

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a vorbit marți, într-o conferință de presă, depre majorarea salariilor în sistemul sanitar. Acesta spune că în timp ce Guvernul se mândrește cu această creştere, cei care trebuie să plătească salariile angajaților sunt Consiliile Județene.

„Noi susținem în totalitate această majorare de salariu, numai că vreau să vă spun cum se vor face sau cum se intenționează să se facă aceste majorări de salarii în sănătate. Ponta iese la televizor și anunță că Guvernul mărește cu 25% salariile din sănătate și spune că va fi o rectificare pentru mărirea punctului decontat de CAS, după care ne trimite la Consiliul Județean adrese prin care spune că se fac mai multe scenarii de plată.

Citește  și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

Ultimul se referă la un procent de 15% din cei 25%, să fie suportat la spitalul din Alba de Consiliul Județean Alba și eventual 10% de Casa de Asigurări de Sănătate. Adică Guvernul mărește și nu plătește. Plătesc autoritățile locale și județene”, a spus Florin Roman.

Vezi şi Managerul Spitalului Județean Alba, despre creşterile salariale din sistemul medical, de la 1 octombrie: Ar fi necesară majorarea tarifului pe caz ponderat

Acesta a precizat că i se pare corect ca oamenii din sistemul sanitar să știe ce se întâmplă și cum se va face această mărire de salariu și care este diferența între o declarație dată la televizor și ceea ce se întâmlă de fapt în realitate.

„O eventuală majorare de 15% din partea CJ ar presupune un efort financiar de 75 de miliarde de lei vechi, echivalentul sumei alocată anul acesta pentru parte de investiții. Înaite de această decizie de majorare, 82% mergeau din buget pentru partea de salarii, iar 18% pentru partea de cheltuieli de funcționare. Prin această majorare de 25%, pe care, repet, noi o suținem, dar trebuie să știe oamenii de unde își primesc banii, procentul de salarii urcă la 96%. Asta înseamnă că rămânem cu o parte de 14 procente în plus, carte trebuie acoperite de Consiliul Județean pentru suportarea cheltuielilor, a energiei termice, apă, medicamente și tot ceea ce înseamnă nevoi de funcționare”, a spus Florin Roman.

El a precizat că această majorare este o manipulare a Guvernului, care anunță tot felul de majorări pe care nu le poate susține financiar.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax