Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO-FOTO: Peste 1.000 de salcâmi plantați pe dealul cu eoliană de la Șeușa, de către voluntari Rotary

Publicat

YouTube video

Peste 100 de voluntari și membri ai clubului Rotary, Rotaract și Rotakids din Alba Iulia au participat la împădurirea unui deal din Șeușa, comuna Ciugud. Sâmbătă dimineața, o mulțime de copii (de la 5 ani în sus), tineri și adulți, cu sape, lopeți și alte ustensile, s-au apucat de treabă și în doar câteva ore au plantat 1.000 de copăcei: salcâmi și paltini.

Cu entuziasm și cu poate cu gândul la plăcintele și ceaiurile calde care îi așteptau la sfârșit, voluntarii au săpat întâi gropile. Apoi au adus copacii și i-au așezat, unul câte unul, la locul lor. Este vorba despre o nouă încercare de plantare a acelei zone. Voluntarii au încercat să înființeze acolo o mică pădurice și în anii trecuți dar un incendiu de vegetație le-a distrus, în primăvară, munca.

”Sunt onorată să fac parte din grupul acum înființat, RotaKids, suntem aici pentru a ajuta natura, deoarece mulți copaci au fost tăiați și noi acum plantăm alții cu clubul RotaKids plantează” a spus Georgiana Fekete, de 11 ani.

”Vrem să facem reîmpădurirea unui deal, dealul din apropierea eolienei. Suntem de la Rotary, Rotaract, RotaKids, Interact… și plantăm 1.000 de copaci: paltini și salcâmi” a spus Ilie Sbuciumelea, președintele Rotary Club Alba Iulia.

La sfârșit, după muncă, a venit răsplata: plăcinte cu brânză, cartofi și varză, ceaiuri calde și sucuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax