Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO – FOTO / Accident feroviar grav. Un tren cu 14 vagoane a deraiat și a căzut într-o râpă. Doi mecanici și-au pierdut viața

Publicat

Traficul feroviar între Simeria şi Petroşani a fost blocat după ce după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara. Mai multe vagoane au căzut într-o râpă, iar doi mecanici de locomotivă și-au pierdut viaţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Un tren de marfă a deraiat sâmbătă după-amiază în zona localității hunedorene Bănița-Merișor în apropiere de Petroșani, traficul feroviar spre Petroșani fiind blocat.

Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat pentru Mediafax că din cele 14 vagoane care au deraiat şase vagoane şi locomotiva au căzut într-o prăpastie. Linia electrică este încă în funcţiune, iar descarcerarea nu se poate face până nu se decuplează.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, trenul de marfă circula în direcția Petroșani-Subcetate și era format din 16 vagoane. În zona unui viaduct CFR au deraiat 14 vagoane și locomotiva, șase vagoane au ajuns într-o zonă greu accesibilă, a explicat Nițu.

La scurt timp după producerea evenimentului prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției format din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliția Transporturi Feroviare și Regulatorului Circulație Feroviară Deva.

Echipele de intervenție au constatat că un tren de marfă, ce transporta reziduuri metalice, alcătuit din 16 vagoane a deraiat. Mai mult, locomotiva și alte 3 vagoane erau prăbușite într-o prăpastie cu o adâncime de aproximativ 10 metri.

Accesul până la locomotivă a fost unul deosebit de dificil, din cauza reliefului, pompierii și medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare și de acordare a ajutorului medical. Din nefericire, mecanicul trenului, în vârstă de 66 de ani și ajutorul acestuia, în vârstă de 51 de ani, nu au supraviețuit

Pătrunderea echipelor de salvare în locomotivă s-a putut realiza în siguranță doar după ce linia de înaltă tensiune a fost decuplată.

Din cauza trenului deraiat circulația pe ruta Simeria – Petroșani a fost paralizată. Două trenuri ce circula pe tronsonul Simeria – Petroșani au fost anulate, restul fiind redirecționate.

În operațiuni au fost implicați 22 de pompieri, 15 polițiști și 6 jandarmi.

mai mult pe Romania24.net

surse: Mediafax, IGSU, IPJ Hunedoara, Agerpres, Hunedoara Libera, Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax