Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Hoții sunt creativi, fii preventiv! Campanie IPJ Alba pentru prevenirea furturilor din locuințe. Peste 200 de păgubiţi, în acest an

Publicat

IMG_9557 Peste 200 de furturi din locuințe au fost înregistrate în primele șapte luni ale anului, în județul Alba. Pentru a reduce numărul acestor infracţiuni, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a început o campanie de prevenire și informare a cetățenilor. „Hoții sunt creativi, fii preventiv!” este numele campaniei care se va desfășura până la sfârșitul acestui an.

„Campania de anul acesta se axează mai mult de creativitatea infractorilor. Noi, din anii anteriori, am observat că modurile de operare ale infractorilor sunt tot mai inedite, ingenioase, ei găsesc metode tot mai noi de a-și păcăli victimele și de aceea anul acesta campania se axează pe inventivitatea acestora. Scopul campaniei este acela de a informa populația cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe”, a spus agent șef adjunct de poliție Carmen Georgian.

Concret, polițiștii vor transmite, prin mai multe mijloace, informații referitoare de modul în care cetățenii se pot proteja pentru a nu deveni victime ale acestor tipuri de furturi.

Se vor distribui pliante și broșuri și de asemenea se vor organiza întâlniri cu grupurile țintă, în special persoanele vârstnice care reprezintă cea mai mare parte a victimelor.

Potrivit comisarului şef de poliţie Mihai Rus, desemnat inspectorul șef al IPJ Alba, în primele șapte luni ale anului s-au înregistrat 222 de furturi din locuință. Acesta spune că modurile de operare diferă: se intră prin efracție, cu chei potrivite și chiar există cazuri de persoane care se prezintă la ușile oamenilor cu pretextul că ar verifica gazul, curentul, etc. și profită de neatenția proprietarilor pentru a le sustrage diferite bunuri din casă.

La momentul de față au fost identificați în jur de 40% din autorii furturilor din județ.

Pentru susținerea activităților, în cadrul campaniei, au fost realizate, pentru județul Alba, 1.000 de broșuri cu recomandări preventive şi 100 de afișe care vor fi distribuite atât în punctele de lucru ale Groupama, cât şi la acţiunile desfăşurate de poliţişti, pe raza întregului judeţ.

Totodată, a fost realizată o pagină online „Prevenirea furturilor”  https://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ unde cetăţenii pot găsi numeroase recomandări de prevenire şi sunt invitaţi să participe la concursuri tematice cu premii, oferite de Groupama Asigurări.

O primă acţiune, din cadrul acestei campanii, a avut loc azi, 31 august, în municipiul Alba Iulia, când, poliţiştii împreună cu reprezentanţii Groupama au distribuit materiale informative şi au prezentat aspecte de interes privind furturile din locuinţe şi mijloacele moderne de protejare a acestora.

Pentru a nu pica în plasa hoţilor, poliţiştii le reamintesc oamenilor că nu trebuie să permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, iar, când lipsesc de acasă, să nu lase ferestrele deschise. Cei care pleacă în concediu nu trebuie să facă public acest lucru printre necunoscuţi sau pe reţelele de socializare, asta pentru că hoţii stau la pândă.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax