Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Iarna a adus peisaje de poveste pe Transalpina. Cea mai înaltă șosea din România a devenit „pârtie” pentru mașini

Publicat

YouTube video

Prima zăpadă din acest an a acoperit Transalpina cu peisaje de poveste. La altitudinea de peste 2.000 de metri, cerul albastru senin, soarele neacoperit de norii care nu îndrăznesc să urce atât de sus, în combinație cu zăpada strălucitoare așternută peste tot, le dau impresia celor care traversează cea mai înaltă șosea din România că se află pe un tărâm fantastic. 

O plimbare cu mașina pe Transalpina, fără doar și poate un moment inedit și interesant, poate deveni, totodată, foarte ușor o aventură pentru cei care se încumetă la o astfel de călătorie. Pentru a nu se confrunta cu surprize neplăcute, șoferii sunt sfătuiți să nu se lase furați de peisaj și să își păstreze atenția mărită pe aceste tronsoane, viteza redusă și vehiculul dotat cu echipament de iarnă.

În Alba, Transalpina este închisă de la kilometrul 79, între Oașa și Tărtărău, zona aflată la limita județului. Accesul în zona alpină pe DN 67C este închis încă din 15 noiembrie până la primăvară, iar acest lucru este semnalizat cu mai multe panouri de avertizare, potrivit directorului Secției de Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola.

Hondola a spus că la kilometrul 79 există un indicator rutier cu accesul interzis, iar pe traseul din Transalpina pe care se circulă există alte indicatoare sau panouri, unele de patru metri pătraţi, prin care şoferii sunt avertizaţi că drumul este închis în timpul iernii din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Liviu Hondola a spus că, spre exemplu, există astfel de panouri la Petreşti, la kilometrul 143 şi la Dobra, la kilometrul 119.

„Noi am luat toate măsurile pentru a avertiza şoferii care intră pe acest drum că o porţiune de zece kilometri, în zona alpină este închisă. Cred că numai cine nu vrea nu observă panourile prin care este avertizat că drumul este închis. Spre exemplu, până în zona Rânca există cel puţin şase panouri de avertizare”, a mai spus Hondola, citat de Mediafax.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax