Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: IMPACT între două mașini, la viteza de 200 de km/h. Cum arată autoturismele după un test de siguranţă

Publicat

crash 200kmhCercetătorii elvețieni au vrut să vadă ce mai rămâne din două mașini care se lovesc una de alta la 200 de km pe oră, iar rezultatele nu sunt deloc frumoase.

Deși caroseria unora dintre mașini este capabilă să reziste fără să distrugă celula de siguranță a pasagerilor la un impact frontal de peste 65 km/h (viteza cu care se testează maşinile la EuroNCAP), deja de la viteze de peste 80 km/h au loc daune ireparabile în corpul pasagerilor, chiar şi în momentul în care aceştia nu se lovesc de nimic din maşină, fiind ţinuţi de centurile de siguranţă.

YouTube video

De asemenea, fiecare 10 km/h în plus duce la o scădere rapidă a şanselor de supravieţuire, iar un impact frontal la viteze de autostradă, şansele de supravieţuire sunt extrem de mici. Acesta este şi motivul pentru care majoritatea producătorilor de maşini au implementat sisteme de frânare automată, care reduc viteza în caz de pericol iminent de impact, pentru că fiecare 10 km/h în minus în momentul impactului contează enorm de mult.

Sursa: dtc-ag.ch

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax