Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Interviu cu europarlamentarul Victor Negrescu, la Bruxelles. Despre viitorul Europei și rolul pe care îl poate juca România

Publicat

negrescu lungu bruxelles Euparlamentarul Victor Negrescu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Dan Lungu, la Bruxelles, despre viitorul Europei, despre ceea ce se va întâmpla la nivelul Uniunii Europene după retragerea din UE a Marii Britanii și despre ce poate face România pentru a deveni un pilon central al construcției europene.

Potrivit eurodeputatului Victor Negrescu, Europa se află într-un moment de cumpănă.

„Este un moment în care trebuie să decidă cum își dorește viitorul, cum își construiește viitorul. Au fost cinci scenarii puse pe masă de către Comisia Europeană. Din păcate, după părerea mea, aceste scenarii nu corespund așteptărilor cetățenilor. Eu cred că ar trebui să ne gândim deja la un al șaselea scenariu”, a spus Victor Negrescu.

Potrivit acestuia, începând cu luna octombrie sau noiembrie vor fi puse bazele noului proiect, în care se va merge către mai multă integrare și o construcție unitară a Europei în care statele pot să joace un rol mai mare dacă își doresc acest lucru.

„Cred că trebuie să devenim un pilon central al construcției europene și putem face acest lucru. România odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va deveni al șaselea stat membru la nivel european, în consecință putem să facem mult mai multe. Putem juca un rol central, mai ales în regiune, în relația cu Ucraina, cu Republica Moldova, și mai mult decât atât, România poate fi o punte de legătură între o europă care își vrea un viitor mai bun și Statele Unite care în ultimul timp am văzut că are dificultăți în a interacționa cu partenerii europeni”, a mai spus europarlamentarul.

Victor Negrescu a susținut că România nu are o strategie cu privire la rolul pe care trebuie să îl joace țara noastră în plan european. „Ne trebuie un acord între toți actorii care decid în țara noastră pentru ca această strategie să fie una pe termen mediu și lung”, a spus Negrescu. Acesta a dat și exemple de state din Estul Europei care au această strategie și care știu să „își spună punctele de vedere”.

Vezi inteviul complet:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax