Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Klaus Johannis le-a oferit tricolorul radicalilor maghiari din Secuime. Reacție rapidă a președintelui, după ce un primar i-a dat cadou steagul secuilor

Publicat

johannis Klaus Johannis a trecut cu diplomație peste un moment delicat, apărut în timpul vizitei în Secuime. Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, i-a oferit președintelui steagul secuilor. „Vă dăruiesc un steag în culoarea cravatei dumneavoastră”, i-a spus preşedintelui, primarul din Miercurea Ciuc, perceput ca făcând parte din din latura radicală a UDMR. Klaus Iohannis a răspuns rapid, scoțând steagul românesc, pe care l-a oferit, la schimb. 

Momentul s-a petrecut la o dezbatere organizată la sediul Consiliului Judeţean Harghita, unde Klaus Iohannis a atins cele trei subiecte sensibile în zonă: descentralizarea, regionalizarea şi autonomia pe criterii etnice.

Cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele necesare. (…) Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în aşa fel încât să ducă la modernizarea administraţiei şi dacă duce la crearea de noi locuri de muncă, prin creştere economică (…). Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european”, a spus Iohannis citat de Digi24.

Acesta a adăugat că la nivelul UE, „chiar se recomandă” ca în procesele de regionalizare şi descentralizare să nu se recurgă la delimitări pe criterii etnice.

Momentul în care președintele a reacționat, surprins de jurnaliștii Digi24:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax