Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Liderii PSD și ALDE Alba, uniți pentru demiterea lui Sorin Grindeanu. Dîrzu: Cred că premierul a obosit

Publicat

psd si alde Liderii PSD și ALDE Alba s-au aflat pentru prima dată la aceeași masă pentru a-l susține pe Liviu Dragnea și decizia Comitetului Național Executiv al partidului de excludere din partid a premierului Sorin Grindeanu după refuzul acestuia de a demisiona din funcția de prim ministru. Decizia legată de susținerea președintelui PSD a fost luată doar de conducerea celor două partide fără a avea încă o discuție cu filialele din județ, motivând că urmează să se facă, începând de vineri, consultări pe această temă. 

Pentru a se asigura că toți parlamentarii vor fi prezenți la votul moțiunii împotriva premierului, Dragnea le-a comandat tuturor să-și anuleze deplasările din această perioadă.

Situația fierbinte din PSD i-a adus împreună pe liderii din județ a social democraților și ALDE, care par pentru prima dată să cadă de comun acord, cel puțin în declarații.

Atât Ioan Dîrzu, cât Ioan Lazăr și-au declarat susținerea pentru decizia de excludere a lui Grindeanu precizând că acesta trebuia să demisioneze în momentul în care partidul i-a cerut acest lucru.

„După o analiză amănunțită în Comitetul Executiv a tuturor aspectelor a planului de guvernare, pe ministere, s-a tras concluzia că au apărut și sunt niște întârzieri care, chiar dacă nu se vor vedea anul acesta, vor avea impact începând cu 1 ianuarie 2018. Pentru a nu dezamăgi românii și pentru a reuși să punem în practică programul de guvernare votat, credem că este nevoie de un restart a celor care conduc guvernul. Parcă așa este făcută lumea asta, când și în România încep să meargă lucrurile bine începe cineva să-și bage coada. Cred că ar fi fost extrem de corect și de util ca premierul Grindeanu, după prima ședință a comitetului, să se retragă din această funcție și PSD să pună un alt premier”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Legat de consultarea filialelor din județ pe acest subiect Ioan Dîrzu spune că se va organiza o ședință a Comitetului Județean vineri seara. Pe acest subiect Lazăr spune că nu este normal să te consulți pentru orice decizie se votează cu președinții filialelor din județ.

„Ce s-ar întâmpla dacă la fiecare hotărâre, ne consultăm cu toate organizațiile din județ. Mie mi se pare normal că dacă PSD și ALDE au avut un congres, au fost aleasă o conducere, timpul a fost foarte scurt și nu aveau cum să-i conducă pe toți”, spune Ioan Lazăr.

Cei doi sunt convinși că moțiunea va trece, mai ales că toți parlamentarii PSD și ALDE au ordin să nu se deplasase în străinătate în această perioadă pentru a asigura o prezență cât mai mare la votul final.

Despre atitudinea lui Grindeanu și refuzul categoric al acestuia de a-și da demisia, Dîrzu spune că este de nerecunoscut. Acesta consideră că cele 6 luni la conducerea Guvernului i-au fost suficiente, iar acum nu mai poate face față deoarece „a obosit” și există alte persoane care ar putea ocupa cu succes acestei funcții. Declarațiile lui Dîrzu vin la câteva zile după ce posta pe pagina de facebook reușitele guvernului Grindeanu și chiar un mesaj de susținere a acestuia.

„Atunci nu știam așa multe, acum știu”, a motivat Dîrzu postările de susținere pentru premier.

„Am înțeles că lucrurile puteau să arate altfel și să foarte mulți miniștri s-au plâns că nu erau consultați, deci o lipsă de coordonare interministerială. Care este problema că se remanieze un ministru care își face treaba mai dificil. Mi se pare acest lucru benefic. Unii obosesc repede”, a mai spus Ioan Dîrzu.

Lazăr spune că în interiorul ALDE au existat discuții și nemulțumiri legate de actuala guvernare dar asta nu înseamnă că pot ieși în presă de fiecare dată: „Mai ascundem și noi sub preș.”

Singura nemulțumire pe care o are președintele PSD la adresa Guvernului este că și-ar fi dorit mai  mult dinamism.

VEZI întreaga conferință de presă:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax