Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Măsuri după INUNDAŢII. Guvernul ar putea acorda ajutor pentru localităţile afectate de ape. Situaţia din Alba

Publicat

inundatii cugir raul mare 5 Premierul Dacian Cioloş a cerut, marţi dimineaţă, o analiză a situaţiei din fiecare judeţ afectat de inundaţiile devastatoare din ultimele zile. Dacian Cioloş a anunţat că ia în calcul inclusiv un ajutor din partea Guvernului pentru localităţile care au fost serios afectate de intemperii. Reamintim că în mai multe zone din judeţul Alba au fost cazuri de gospodării inundate după ploile torenţiale din weekend.

În judeţul Alba, au fost afectate de inundaţii şi ploi torenţiale gospodării din Sebeş, Feneş, Turdaş, Sărăcsău (Şibot). La Gârbova de Jos şi Bucerdea Grânoasă au fost deteriorate căi de acces. Situaţia pagubelor este în centralizare la ISU Alba.

Vezi ISU Alba: Peste o sută de proprietăţi inundate în judeţ, după ploile din ultimele patru zile. Desfăşurare de forţe pentru intervenţii

Vezi şi FOTO – VIDEO: INUNDAȚII în mai multe localități din Alba. Gospodării inundate la Șibot și în Sebeș. Apel disperat de la Gârbova de Jos

Citeşte şi FOTO-VIDEO ŞTIREA TA pe ALBA24: Pagube după inundaţii, în zona Şibot din judeţul Alba. Apa a intrat în mai multe gospodării

 

YouTube video



Prim-ministrul și-a exprimat regretul pentru pierderile de vieți cauzate de inundații și a cerut, totodată, o evaluare a pagubelor produse și o prognoză pentru perioada următoare.

„Am vrut să avem această întâlnire ca să vedem cum stau lucrurile, pentru că fenomenele acestea, intemperiile cu impact major în unele localități, deja au loc de câteva săptămâni în diferite serii și în diferite zone din țară și am vrut să facem o analiză a situației în care ne aflăm în momentul de față, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube în urmă cu câteva săptămâni și să vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat următoare. E în primul rând regretabil că sunt oameni care și-au pierdut viața. Știu că au fost cazuri izolate și situații particulare, dar, oricum, asta e cel mai regretabil. Sper să fim în măsură să ne organizăm în așa fel încât și pe viitor să evităm pe cât posibil astfel de situații”, a adăugat Cioloș.

La videoconferința cu prefecții au participat, printre alții, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, și șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Potrivit unui comunicat al MAI, la acest moment situația în țară s-a normalizat, nu există localități izolate sau situații de risc pentru populație. De asemenea, ultimele avertizări meteorologice de ploi au expirat marți, la ora 11.00.

În ultimele 24 de ore, pentru teritoriul României au fost emise 28 de atenționări și avertizări meteorologice și hidrologice, MAI intervenind în toate zonele unde s-au înregistrat efecte ale acestor fenomene periculoase.

De la ultima informare publică din cursul zilei de luni, numărul forțelor MAI care au intervenit în sprijinul populației s-a dublat. Peste 4.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, cu peste 1.800 de mijloace tehnice, au acționat în ultimele 24 de ore și se află încă în misiuni de sprijinire a populației și îndepărtare a efectelor acestor fenomene meteorologice și hidrologice.

În cursul zilei de luni, 20 iunie, au fost salvate 3 persoane aflate în situații de risc. De asemenea, toate cele 400 de persoane evacuate preventiv în ultimele 3 zile s-au reîntors la locuințe. În județele afectate de inundații, viituri și furtuni, a început procedura de evaluare a pagubelor.

În localitățile Cuci și Dătășeni din județul Mureș, prin efortul angajaților MAI, al voluntarilor și al autorităților locale, până în acest moment s-a reușit refacerea a peste 50% dintre casele afectate, fiind asigurată alimentarea cu energie electrică a comunităților.

Forțele suplimentare detașate în județul Hunedoara rămân dislocate în continuare pentru a ajuta la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice.

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează în continuare situația din teren prin Centrul Național de Conducere Integrată care informează permanent conducerea MAI.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax