Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Memoriu semnat de 23 de primari din Apuseni pentru asfaltarea drumurilor naționale și introducerea gazului în zonă. Va fi trimis premierului

Publicat

calin andres Un memoriu semnat de 23 de primari din zona munților Apuseni, privind starea deplorabilă în care se află trei drumuri naționale, va fi înaintat premierului Mihai Tudose, în încercarea de a rezolva această problemă care îndepărtează turiștii de zonă. Tot prin acest memoriu se va semnala și problema lipsei gazului în orașele din Țara Moților și în localitățile aparținătoare. 

„Am făcut un memoriu pe care îl vom transmite domnului premier Mihai Tudose, semnat de 23 de primari, în care să arătăm starea celor trei drumuri care fac legătura între capitala de județ, Alba Iulia și Arieșeni, respectiv între Turda și Arieșeni. Aici am vorbit foarte mult despre ceea ce înseamnă viața în munții Apuseni, minerit, prelucrarea lemnului”, spune primarul orașului Cîmpeni, Călin Andreș.

Acesta spune că turiștii care vin în Apuseni sunt dezamăgiți de drumul pe care îl au de parcurs și spun că oricât ar fi de frumoasă și de primitoare zona, din cauza drumului, nu se vor mai întoarce.

Drumurile la care face referire primarul din Câmpeni fac legătura între Alba Iulia și Brad – DN74, Cîmpeni și Abrud – DN 74 A și Turda și Ștei – DN75. Acestea sunt singurele căi auto între localitățile din Țara Moților și orașele din apropiere. În total sunt peste 250 de km de șosea.

„Ne-am făcut un țel comun să realizăm, dacă se poate, cele două deziderate, mai ales că la anu vom serba Centenarul Marii Uniri. Sper să ne prinsă și pe noi centenarul cu cele trei drumuri făcute și măcar procedura de introducere a gazului să fie finalizată”, a mai spus Andreș.

Primarul este de părere că lipsa căilor de acces facile și a sistemului de alimentare cu gaz metan duc la depopularea zonei și atragerea cu dificultate a investițiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax