Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Ministerul Educației a elaborat proiectele pentru aprobarea auxiliarelor. Săptămâna viitoare editurile vor putea să depună documentele pentru a fi autorizate

Publicat

liviu pop 2 Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că au fost elaborate proiectele pentru aprobarea auxiliarelor, iar săptămâna viitoare toate editurile pot depune documentele pentru autorizație. Totodată, ministrul a dat asigurări că auxiliarele nu vor fi excluse din procesul didactic, după ce a emis un ordin de interzicere a auxiliarelor, dar și o notă prin care amenința profesorii că, dacă nu respectă ordinul, “Ministerul Educației va sesiza organele de stat abilitate”.

„Astăzi am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, proiecte care sunt pe site-ul Ministerului Educației naționale, urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern a Hotărârii care prevede reorganizarea Consiliului Național de Evaluare și Examinare, cel care va evalua toate auxiliare, să semnez aceste ordine. Nu facem altceva decât să punem în concordanța Legea Educației Naționale cu tot ce înseamnă auxiliare și mijloace de învățământ care pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar”, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop.

Liviu Pop si-a explicat nota prin care amenința profesorii că va sesiza organele abilitate dacă vor folosi auxiliare neautorizate, prin faptul că unele edituri au transmis către unitățile școlare adrese în care spun că auxiliarele lor sunt autorizate. Acesta a asigurat editurile că de săptămâna viitoare pot depune auxiliarele pentru a fi autorizate și că nu se pune problema scoaterii acestor tipuri de materiale didcatice din școli.

“Văzând ca unele edituri transmit către unitățile școlare adrese în care spun că au autorizate aceste auxiliare, am emis luni acea notă în care am spus foarte clar  că niciun auxiliar nu este autorizat astăzi. Evident că de săptămâna viitoare, toți cei care au aceste auxiliare pot să le depună pentru a fi validate și autorizate. Nu se pune problema să scoatem auxiliarele din unitățile de învățământ, dar așa cum este normal, trebuie să folosim în unitățile de învățământ doar auxiliare și manuale care sunt autorizate de Ministerul Educației Naționale, cel care face politicile educaționale, planurile cadru și programele școlare pe care le emite și de care răspunde Ministerul Educației au în componența lor și mijloacele de învățare și materiale auxiliare. De aceea fac un ultim apel către acele edituri care încearcă să forțeze nota să se oprească, ajunge, stați liniștiți, puteți fi parteneri corecți ai sistemului educațional, nu parteneri incorecți. Elevii din România și profesorii din România au nevoie de auxiliare dar acest lucru îl decide profesorul de clasa alături de Asociația de Părinți și Consiliul Profesoral, nu alte entități”, a declarat Liviu Pop.

Acesta a ironizat reacțiile din cadrul editurilor, dar și a profesorilor și specialistilor din educație care au criticat decizia de a interzice auxiliarele.

“Am înțeles semnalul pe care unele edituri, unii actori educaționali, foști miniștri, au încercat să le emită în spațiul public pe diverse canale. Nu vreau să intru mult în această polemică, pentru că nu câștigă sistemul de învățământ. Știu că sunt supărați că anul acesta pentru prima dată elevii de clasa a V-a, cei care au fost sacrificați în ultimii cinci ani de zile, au primit manuale sau compendiu, dar nu au avut ghizodanul plin de auxiliare neautorizate, pentru că anul trecut toate auxiliarele pentru clasa a IV-a au fost neatorizate, vândute în unitățile școlare chiar din vacanța de vară, înainte de a începe școala, urmând ca manualele să ajungă abia în decembrie. Un singur auxiliar a fost aprobat, cel de engleză, nu intru acum în detaliu de ce numai cel de engleză și celelalte nu și nici în detaliile cum au fost ele vândute în unitățile de învățământ nefiind autorizate de către Ministerul Educației Naționale”, a spus ministrul Educației.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax