Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, după majorările spectaculoase de salarii din Primăria Alba Iulia: Vom face reducere de personal

Publicat

hava

Nu mai este o noutate pentru nimeni că salariile din Primăria Alba Iulia au crescut considerabil în ultima perioadă. De exemplu, un şef serviciu are acum un salariu de bază de 7.800 de lei lunar, un şef birou 6.800 lei,  un șofer are 3.800 lei și putem continua până la cei 16.000 de lei pe care îi câștigă primarul. Pentru prima dată de la aceste măriri de lefuri, Mircea Hava vorbește despre ce înseamnă noile venituri și despre faptul că angajații vor trece printr-un audit care va scoate la iveală dacă merită sau nu acești bani.

Întrebat despre situația noilor venituri lunare și despre activitatea angajaților din subordinea sa, primarul a răspuns inițial cu o întrebare retorică:

„Când acești angajați aveau 1.000 de lei și luau 900 de lei în mână, și lucrau tot atât, cu acești angajați care au clădit tot și au adus sute de milioane de euro aici, m-a întrebat cineva ce salarii au? Pe mine m-a întrebat cineva dacă cu cei 3.500 de lei pot să duc toate lucrurile astea? Nu. Nu m-a întrebat nimeni”, spune primarul.

Mircea Hava declarat pentru Alba24.ro că aceste salarii au crescut conform legii și că încă sunt salarii care nu sunt suficiente pentru unii funcționari. Totuși, există și angajați care poate nu își merită banii, iar aceștia s-ar putea să fie concediați. Primarul are în vedere contractarea unei firme specializate care să facă un audit de organigramă și un audit de personal, iar rezultatele vor decide cine rămâne și cine pleacă din Primăria Alba Iulia.

„Sper ca într-o perioadă cât mai scurtă, prin ianuarie, să avem firma, din cele patru mari internaționale care se ocupă de aceste chestiuni, să facem auditul pentru organigramă, audit pentru personal și propunerile. Sper ca până în luna ianuarie să putem discuta. Asta poate să însemne să plece oameni, să vină oameni. Nu vreau să o fac eu, pentru că s-ar putea să fiu subiectiv și nu vreau acest lucru. Auditul va fi face to face cu auditorii și personalul, ăștia nu au nici mamă nici tată, lucrurile vor fi confidențiale”, spune primarul Mircea Hava.

Potrivit primarului, s-a făcut deja caietul de sarcini pentru contractarea firmei și nu ar fi făcut niciodată un audit dacă „ar fi rămas cu lefurile alea de mizerie”.

Legat de noile angajări care au loc în instituția pe care o conduce, Hava spune că, în urma auditului, va avea de unde „tria”.

„Poate vă întrebați de ce angajăm. Angajăm că să avem să cernem. Și vă spun că au venit oameni foarte buni, la 30-40 de ani, dar oameni care au lucrat la patron, cum se zice, dar cu rezultate foarte bune. Salariul i-a motivat și au venit. Eu le-am spus: nu veniţi aici să clociți, aveți de lucru”, susţine Hava.

A întărit ideea că, în urma acestui audit, unde rezultatele vor fi „zero barat”, oamenii vor fi dați afară. „Vă spun cu durere în suflet, vom face reducere de personal, dacă este cazul”, a încheiat primarul.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. George

    vineri, 06.10.2017 at 17:31

    Auditul lui Hava v-a comfirma zicala:” peştele de la cap se împute, dar de la coadă se curăţă” vis a vis de concendieri.

  2. George

    vineri, 06.10.2017 at 18:46

    Daca a-ti facut lucruri bune cand aveati 3500 , dece aveti acum nevoie de 16000?
    Prin acest audit cred ca va sapati singur groapa.

  3. Albanezul

    vineri, 06.10.2017 at 18:59

    Bai mustata,nu mai te da mare ca faci ceva pt unii,tu iti bati joc de altii,adica de restul majoritar.Bagati toti mana in sacul public, pana la ceafa,asta faceti,lasati abureala.Salarii mari,ok,sa vad cum deveniti mai productivi atunci! Sigur,glumesc. Ps: Mustata asta s-a asigurat ca are liniste la domiciliu,si-a tras pista de biciclete pe strada,asta da idee,dc nu facem si printre blocuri la fel, asa scapam de masinile urcate pe trotuare.Da parcare la piata cetate,unde e mai desteptule?!Militia iti pazeste strada mai ceva ca banca nationala,pista aia de biciclete e vitala pt oras.Hai pa.

  4. mircea

    vineri, 06.10.2017 at 21:31

    Si cu cei care lucreaza in alte domenii si castiga 1000 lei /luna ce facem? avem grija sa le luam banii din impozite si sa-i platim regeste pe cei de la primarie? banii care se colecteaza la bugetul local ar trebui sa mearga la investitii nu pentru marirea nesimtita a salariilor. Pana la urma acesti bani provin de la cetateanul de rand, de la firmele private , nu pica din cer.

  5. Tara lui Papura Voda

    vineri, 06.10.2017 at 21:54

    Se va face dreptate in tara asta cand se va gasi careva sa le dea in cap acestor derbedei !

  6. Tu

    sâmbătă, 07.10.2017 at 09:52

    Domnule MGH esti un mare perete varuit, mai ai inca var sa pui pe el! Tu vorbesti de personal acum, multi au fost adusi de tine printr-o recrutare corecta, altii, si mai multi au fost adusi de altii, slugile tale, dar care sunt un fel de stapani de mosii (pe servicii, directii) tot printr-o recrutare corecta, si asta intr–un cadru in care tu dormeai sau acceptai tacit aceste aranjamente de recrutari facute in acord cu legea. Stii foarte bine care e realitatea, esti de o ipocrizie crasa, de ce joci acest teatru ieftin! Pe tine te intereseaza competenta, ha, ha, ha ce gluma buna, dar poate gresesc ca nu ai fost tu in „pol position” in ultimii ani la aceasta structura. Ne prabusim din interior tocmai datorita lipsei de valoare, competenta, datorita mediocritatii acceptate la toate nivelurile! Acum te speli pe maini, dar nu uita un lucru e sigur, dupa ce vei muri si sigur vei muri candva, o sa dai socoteala! Morala si etica sunt la baza legii si trebuie sa stea la baza oricarui om de seama, conducator, dar tu nu ai nici o treaba cu cu acestea din toate punctele de vedere. Si esti un mare lider, vai de noi si de tara asta. Iar tu nu te poti dezvinovati, nu puteai sa construiesti in 25 ani, impunand valorile si morala pe care ar fi trebuit le ai, cel putin la nivel de aceasta structura, ,avand la baza morala, etica, principii adevarate si valori. Ba da, dar nu te-a interesat, tocmai pentru ca nu poti sa impui ceea ce nu esti. Daca te-ar cunoaste oamenii cu adevarat cine esti, dincolo de gargara publica ieftina pe care o faci impreuna cu cei care sunt platiti din bani publici ! Si mai si tupeul sa incerci sa-ti mai lasi si mostenitor, care nu poate fi decat la fel ca tine, pentru ca nu poti sa impui ceva care sa fie contra, diferit de ceea ce esti. Chiar crezi ca suntem toti prosti, asa ca cel putin renunta la acest exibitionism public ipocrit !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax