Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primarul Mircea Hava explică pentru Alba24 ce-i așteaptă pe evacuații din blocul G2 din Alba Iulia. Adio ”Turturica”!

Publicat

mircea hava alba24 Primarul Mircea Hava a explicat pentru Alba24 situația din blocul ”Turturica”, unde peste 300 de oameni așteaptă de la o zi la alta, evacuarea. ”Blocul Turturica se evacuează conform legii. N-avem nici o problemă legată de rasă, de cutare. El se demolează pentru că trebuie demolat, după ce se evacuează” a spus Hava. Acesta a detaliat punctul de vedere al primăriei și a adăugat că Alba Iulia ”nu este azil”.  Hava a spus că cei care sunt proprietari de camere în blocul respectiv vor fi despăgubiți după ce vor fi finalizate evaluările.

La discuție a participat și purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Coșer. În legătură cu momentul ales pentru evacuare, în pragul iernii, acesta a spus că ”nu există un moment bun pentru a fi evacuați”. ”Dacă 15 grade este gerul bobotezii, atunci să mă ierte Dumnezeu. Vara la 40 de grade nu-i bine că-i caniculă… Dacă-i scoți în stradă vara și n-au apă să-și toarne în cap, la fel nu-i bine. Dincolo de aspectele astea, nu este un anotimp potrivit pentru nimeni să fie scos îns tradă” a afirmat Coșer.

Explicațile complete le puteți vedea aici:

YouTube video

Situația din ”Turturica” reprezintă cea mai grea dintre problemele la zi ale administrației locale întrucât presupune evacuarea unui mare număr de oameni, dintre care un procent foarte mare de copii. Locatarii blocului se plâng că nu au unde să meargă și acuză perioada nepotrivită, început de sezon rece, în care se va produce. Pe de altă parte, Primăria Alba Iulia are de aplicat o sentință judecătorească prin care are dreptul să pună în practică evacuarea.

Citește pe același subiect:

VIDEO: Incursiune în blocul ”Turturica” din Alba Iulia. Alba24 vă arată cine locuiește acolo și cum trăiesc oamenii

Hava rămâne ferm în decizia evacuării blocului Turturica: „N-ar mai trebui să mă numească primar dacă nu rezolvăm acest sughiț social”

VIDEO: Adunare generală la ”Turturica”. Locatarii se întâlnesc cu reprezentanții Primăriei și ai Agenției Naționale pentru Romi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax