Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Mircea Hava și Teodor Atanasiu au făcut primul pas spre fuziunea dreptei: „Noul partid va echilibra scena politică românească”

Publicat

YouTube video

Primul pas oficial spre fuziunea dreptei a fost făcut joi, 19 iunie, în Alba, într-o conferință de presă la care au participat împreună primarul Alba Iuliei și președintele PDL Alba, Mircea Hava și președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu. Fără a da amănunte despre numele, culoarea, sigla sau „data nașterii” noului partid, cei doi lideri politici și-au exprimat certitudinea că partidele pe care le conduc vor fuziona cât mai repede posibil, vor funcționa ca un singur partid, iar, ca un prim obiectiv, îşi vor desemna candidatul la președinția României.

„Cele două partide, PNL și PDL, la nivel național și județean, și-au propus și vor face o fuziune prin comasarea celor două partide în acest an. Nu vă putem spune un calendar. Cu certitudine, avem dorința de a face această fuziune cât mai repede posibil, dar nu mai repede decât ne permite legea și constrângerile interne, privind statutele noastre, prin care trebuie să luăm anumite decizii. Cele două comisii de negociere care lucrează au parcurs deja o anumită etapă a discuțiilor astfel încât să avem conturat foarte clar că anul acesta vom avea câțiva pași de făcut, respectiv desemnarea candidatului la președinție pe baza unui studiu ceva avea loc în luna iulie. În paralel, discuții în toate organizațiile județean, inclusiv la Alba, pentru ca cele două structuri să înceapă să lucreze împreună. Vom avea cât mai curând și congresele de fuziune a celor două partide”, a declarat senatorul Teodor Atanasiu.

Noul partid va avea peste 1.600 de primari, mai bine de jumătate din primarii României, aproape 60% din consilierii locali și județeni din România și, până la alegeri, va fi condus de doi co-președinți, potrivit lui Atanasiu.

„Pentru noi, e important ca acest mare partid de dreapta va echilibra scena politică din România, pentru că acum există un mare partid de stânga și multe partide mici de dreapta. Într-o democrație adevărată, stânga și dreapta sunt într-un echilibru politic, câștigă când unii când ceilalți, dar nu există un dezechilibru major în care există un partid  mare într-o parte și mai multe partide mici în cealaltă parte”, a mai spus Atanasiu.

Primarul Mircea Hava și-a exprimat certitudinea că în noua formulă dreapta va reuși să câștige alegerile prezidențiale: „Dorim ca în luna iulie să avem congresele de fuziune în care vom vota noul statut al partidului, după care ne înscriem ca partid și așteptăm ca demersul nostru să fie acceptat de justiție. Vom desemna candidatul nostru, pe care îl vom susține la prezidențiale, cu două sigle. Sunt sigur că vom câștiga și vom da României un președinte așa cum ni-l dorim, care să facă treabă”.

Cât despre numele noului partid, în contextul în care PNL este un partid cu nume istoric, liderul liberalilor din Alba a ținut să îi asigure pe membrii partidului său că vor fi mulțumiți de schimbările ce vor avea loc:

„Există oameni care țin la lucruri sentimentale, de genul <mi-a lăsat bunica un inel>, <mi-a lăsat bunicul un partid>, cu nume, cu siglă, cu doctrină. Mai sunt și ceilalți, care sunt pragmatici, pe care îi găsiți și la PNL și la PDL și care spun așa: <partidul va avea acel nume, acel imn, acele culori cu care va câștiga cele mai multe voturi>. Eu cred că, în final, cei pragmatici îi vor învinge pe cei sentimentali, dar și cei sentimentali vor fi foarte mulțumiți”.

Cei doi lideri au transmis electoratului mesajul că își vor duce la îndeplinire promisiunile din campania electorală, din funcțiile în care au fost aleși, cea de primar, respectiv cea de senator.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax