Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Horea, dacii și romanii, Regii României, Avram Iancu și alte personaje istorice au adus 7.000 de oameni la „Noaptea Muzeelor”

Publicat

YouTube video

Noaptea Muzeelor, ediția 2013, a început sâmbătă seară printr-o extraordinară paradă a personajelor istorice. Garda Romană de la Apulum, civili romani, daci, gladiatori, Horea, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Regele Ferdinand și Regina Maria, primarul Camil Velican și soția lui, Omul Preistoric, băiatul cu ziarele, regina Isabela și multe alte personaje au ieșit în fața Muzeului Unirii pentru a-i întâmpina pe vizitatori și a le povesti întâmplările istorice pe care le-au „trăit” în ultimele două milenii.

În deschiderea Nopții Muzeelor, trupa Kult Tribal Kollective din București a dat ritm și energie pietonalei dintre muzeu și Sala Unirii prin parada tribală.

Începând cu ora 20.00, cei care au dorit să viziteze Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia s-au întâlnit cu o mulțime de personaje istorice, pregătite să își împărtășească poveștile cu toți trecătorii interesați de istoria României și a județului Alba.

Peste 7.000 de oameni la Noaptea Muzeelor: Muzeul Unirii a înregistrat un nou record de vizitatori

Peste 7.000 de oameni au trecut pragul muzeului în cele câteva ore ale Nopții Muzeelor, ceea ce a însemnat un nou record pentru acest eveniment. Vizitatorii au avut șansa să se fotografieze cu Personajele Istorice prezente în diverse puncte din Muzeu, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, Regii României Mari, Ferdinand și Maria, daci și romani, dar și cu multe alte figuri importante în istoria județului nostru.

„Mulțumim tututor pentru sprijinul acordat la reușita Noptii Muzeului, care a adus anul acesta 7.000 vizitatori la muzeu cu 1.000 în plus față de anul trecut. De remarcat că la deschiderea evenimentului, respectiv la parada Gărzii Romane și a Personajelor istorice au asistat câteva sute de persoane în condițiile în care simultan se desfășurau alte două evenimente”, a transmis Liviu Zgârciu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Intrați pe pagina oficială de facebook Alba24 pentru a vedea mai multe fotografii de la Noaptea Muzeelor.

Noaptea Muzeelor a început la Alba Iulia în anul 2008 cu aproximativ 80 de vizitatori, iar în ultimii doi ani impactul acestui eveniment a fost incredibil, adunând peste 10.000 de vizitatori la ultimele două ediții. La nivel mondial, 18 mai reprezintă Ziua Internațională a Muzeelor, iar în Europa este sărbătorită Noaptea Muzeelor, la care participă aproximativ 3000 de instituţii de resort de pe continent.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: JOI: Personajele istorice de la Muzeul Unirii, la plimbare cu autobuzul STP prin Cetatea Alba Carolina | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax