Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO UPDATE: Suspecţi ARESTAŢI după PERCHEZIŢII BCCO şi DIICOT Alba. Oamenii legii au confiscat droguri în valoare de 150.000 de euro

Publicat

droguri bani Trei bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi joi, în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Alba. Suspecţii sunt bănuiţi de introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au confiscat peste 14.300 de grame de droguri de risc, cu o valoare de peste 150.000 de euro.

UPDATE: Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada, State Emanoil şi Ruczui Petrișor, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc şi trafic internațional de droguri de risc. Pe numele a trei dintre inculpaţi, respectiv State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil au fost emise de către instanță  mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, iar pentru inculpatul Ruczui Petrişor s-a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, au efectuat o percheziţie domiciliară la reședința unor persoane din Bucureşti, bănuite de trafic de droguri de risc.

Cele patru persoane ar fi primit, prin intermediul unor firme de curierat, colete cu droguri de risc, pe care ulterior, le-ar fi valorificat unor consumatori din România.

În activităţile de cercetare, poliţiştii au reuşit să intercepteze un colet cu 14.300 de grame de cannabis şi 89 de grame de rezină de canabis.

În urma percheziţiei, au fost ridicate în vederea confiscării 200 de grame de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, 6 comprimate de ecstasy, dispozitive de mărunţit şi cântărit, o substanţă pulverulentă, înscrisuri, ambalaje şi 10.000 de lei.

Valoarea pe piață a drogurilor confiscate depășește suma de 150.000 de euro.

Trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 49 de ani, au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba, pentru audieri, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă.

YouTube video

UPDATE 1: Potrivit DIICOT, “în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii mai 2017, inculpaţii State Michael Roger, Damian Mara Andrada, State Emanoil şi Ruczui Petrişor au introdus în țară, în vederea comercializării, cantitatea de 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis, prin  intermediul unei firme de transport internaţional, cantitatea de droguri fiind disimulată într-un colet expediat din Spania.

Investigațiile în acest caz au început la data de 16.05.2016 când organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au expediat din Spania – Barcelona, prin intermediul unei firme de transport internațional, un colet în care se află disimulată o cantitate considerabilă de cannabis.

Conform  actului de sesizare  coletul era format dint-o cutie ce avea inscripţionat destinatar în Bucureşti, fără a avea menționat vreun expeditor, iar în urma examinării conținutului s-a stabilit că acesta conține 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba au dispus, în data de 16.05.2017 , începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

Din investigaţii a reieşit că la data de 18.05.2016, urmare livrării coletului la destinaţie, inculpatului Ruczui Petrişor a transportat cantitatea 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis,  la reşedinţa inculpaţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil din municipiul Bucureşti.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la reşedinţa inculpaţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil  au fost identificate și ridicate 200 de grame de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, 6 comprimate de ecstasy, dispozitive de mărunţit şi cântărit, o substanţă pulverulentă, înscrisuri, ambalaje şi  suma de 10.000 de lei.

Cei patru inculpați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, ulterior pe numele a trei dintre inculpaţi, respectiv State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil fiind emise de către instanță  mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, iar pentru inculpatul Ruczui Petrişor s-a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba şi a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax