Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PERCHEZIȚII în Alba Iulia, Unirea și Lunca Mureșului. 105 kilograme de tutun și aparate de confecționare a țigaretelor, confiscate

Publicat

tutun Polițiștii din Alba au ridicat 105 kilograme de tutun și aparate artizanale utilizate la mărunțirea tutunului și confecționarea țigaretelor, în urma a 5 percheziții la persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat tutun în afara unui antrepozit fiscal.

La data 23 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de deținerea și comercializarea de tutun și țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Perchezițiile au avut loc în municipiul Alba Iulia (2) și în comunele Lunca Mureșului (2) și Unirea (1), ambele din județul Alba.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 105,46 kilograme de tutun măcinat, o instalație artizanală de mărunţit și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2015 -2017, 3 bărbați, cu vârste de 67, 37 și 32 de ani, toți din Alba Iulia, ar fi achiziţionat tutunul, sub formă de frunze, de la diferite persoane fizice, l-ar fi mărunțit, l-ar fi ambalat în pungi de câte 250 de grame și l-ar fi comercializat unor clienți găsiți prin intermediul internetului, cărora le-ar fi fost transmise colete prin intermediul unor firme de curierat.
Cei 3 bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, față de aceștia fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de „deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”, faptă prevăzută de Codul Fiscal.

Miercuri, cei 3 vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Alba, precum și al polițiștilor de la Poliţia Municipiului Alba Iulia şi ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax