Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian a primit decizia de excludere din PSD. Frica de concurență, motivul demiterii

Publicat


damian La două săptămâni după ce a fost anunțat telefonic că este exclus din PSD, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a primit o decizie în scris. Acesta spune că a formulat deja o cerere prin care solicită procesul verbal al ședinței pentru a putea vedea realele motive ale acestei excluderi după care va înainta o contestație.

În data de 13 ianuarie PSD Alba a luat decizia de a exclude din partid pe primarul comunei Ciugud, Gherghe Damian și pe consilierul județean Ioan Florea. De atunci s-a așezat liniștea în conducerea partidului, nu s-au mai organizat conferințe de presă, iar președintele Ioan Dîrzu, cel care a și luat această hotărâre, nu a dorit să ofere nicio declarație.

După două săptămâni, decizia a ajuns și în scris la primarul Damian care spune că i se pare „neadevărată” și o va contesta.

„Abia alaltăieri am primit decizia de excludere din partid, decizie pe care o văd nedemocratică, nestatutară, nefundamentată și neadevărată. Ca atare am depus o solicitare în scris pentru a mi se pune la dispoziție procesul verbal al ședinței, să văd motivele pentru care am fost exclus. Aș vrea să văd lista de prezență și modul în care s-a votat, după care o să-mi fundamentez contestația. Nu am nici cel mai mic dubiu că o să câștig, pentru că există un articol în statut care spune că nu pot să fiu exclus dacă nu sunt de față, ceea ce la noi s-a întâmplat. Încă nu am motivele. Indiferent ce ar fi eu o să rămân fidel valorilor social democrate, consider că am făcut pentru PSD Alba tot ce am putut, consider că PSD Alba are nevoie de unitate, consider că rezultatele, așa cum spunea Ioan Dîrzu, președintele interimar al acestui partid, istorice, ele trebuie conservate și crescute” spune primarul Gheorghe Damian.

Potrivit primarului din comuna Stremț, Traian Ștefan Popa, care a fost prezent la ședința în care s-a luat decizia de excludere, nu li s-a dat niciun argument. Acesta spune că nu a fost de acord cu decizia și s-a abținut. Primarul a mai precizat că nu știe cum s-a votat în spatele său, el ocupând un loc în fața sălii, dar a auzit că votul nu a fost unul „extraordinar de corect”.

„Eu am fost primul care am luat poziție la ședință, am spus că mă abțin pentru că nu știam motivația. Doi la mână nu au fost prezenți niciunul și nu mi se pare firesc ca un om cu niște rezultate, cu o poziție în partid, să fie exclus. Nu s-a motivat nimic. Au fost făcute niște precizări din care s-a înțeles că li s-a reproșat că nu au obținut rezultate la fel de bune la Camera Deputaților ca și la Senat și că rezultatele erau mai bune dacă aveau implicare mai mare în campanie. Eu am cerut să vină cu niște argumente statutare și dacă e așa indiferent că e Ghiță, că sunt eu, mă supun. Drept urmare m-am abținut” spune Traian Ștefan Popa.

Motivele pentru acestă excludere ar fi lipsa de interes din campania la parlamentare a primarului. Se pare că după alegerile parlamentare în partid a existat o anumită nemulțumire legată de rezultate, accentuate de obținerea a doar unui mandat la Camera Deputaților, responsabil fiind considerat a fi președintele Dîrzu.

Totuși, decizia pare să nu aibă legătură cu rezultatul alegerilor, cel mai bun scor reușit de PSD în Alba, ci cu funcția de președinte al partidului pe care Ioan Dîrzu este interimar.

Se pare că în data de 12 ianuarie, Gheorghe Damian, Daniel Breaz, Ioan Florea, Corneliu Mureșan și alți membri PSD, s-ar fi întâlnit cu o parte din cei care i-au susținut în timpul campaniei, la o sală de evenimente din județ. Printre discuțiile pe care l-au avut se pare că aceștia, în grup restrâns, ar fi vorbit și despre o posibilă schimbare la nivelul conducerii. Zvonurile ar fi ajuns la urechile lui Ioan Dîrzu care a luat decizia de a-i exclude din partid pe Florea și Damian, și l-am amenințat pe Daniel Breaz că ar putea fi următorul.

„Eu am fost unul dintre cei care atunci când s-a discutat la acea ședință propunerea de excludere a colegilor mei am exprimat un punct de vedere diferit pot să spun față de cel al multor colegi din organizația PSD Alba. Este o procedură în derulare, dar eu spun că este loc pentru toți în interiorul partidului, iar lucrurile cred că se vor soluționa într-un mod pozitiv. Din punctul meu de vedere îi apreciez mult pe cei doi colegii ai mei”, a transmis vineri, Daniel Breaz.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. rosca

    vineri, 27.01.2017 at 18:28

    Ioane darz, retrage-te de la partid, pina nu va fi prea tarziu pentru tine ! Multumeste celui de sus ca ai fentat partidul cativa ani si cauta sa fi ceea ce esti de fapt, adica un simplu veterinar.

  2. A.D.

    sâmbătă, 28.01.2017 at 08:28

    ESTE UN LUCRU EXTREM DE BENEFIC PENTRU DAMIAN FAPTUL CA NU-I MAI E ASOCIAT NUMELE CU psd. BRAVO LUI !!! AR TREBUI SA SE BUCURE . IN ARDEAL FAPTUL CA ESTI AFILIAT LA psd ITI CREAZA UN MARE DEFICIT DE IMAGINE .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax