Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Problemele cu care se confruntă marile companii din județul Alba. Infrastructură proastă și lipsa forței de muncă tinere

Publicat

YouTube video

 Siegfried Mureșan Infrastructura rutieră și feroviară dar și lipsa forței de muncă tânără sunt principalele probleme pe care le-a identificat deputatul european Siegfried Mureșan în urma unei vizite la două companii din județul Alba. Acesta a ajuns marți la Kronospan din Sebeș și la fabrica Star Transmission/Daimler din Sebeș, respectiv Cugir, pentru a identifica cu ce provocări se confruntă investitorii străini din România. Deplasarea lui face parte din proiectul „Turul investitorilor din România” ocazie cu care eurodeputatul va efectua vizite la sedii și fabrici a 9 mari companii din județele Alba, Brașov, Mureș, Cluj, Hunedoara și Timiș.
În urma vizitei făcute la STC, atât în Sebeș cât și în Cugir, europarlamentarul Siegfried Mureșan a fost informat despe problemele cu care se confruntă compania. Acesta nu sunt noi ci sunt neplăceri pe care le întâmpină toate de companiile din România, infrastructură proastă și mână de lucru slabă în rândul tinerilor.

„Mi-au spus că relația cu autoritățile locale poate fi mereu îmbunătățită dar nu a existat o plângere concretă. Am discutat despre infrastructură și despre importanța ei pentru ca STC să rămână o companie competitivă. Am întrebat dacă terminarea autostrăzii până la Nădlac ar însemna o diferență semnificativă pentru ei și mi-ai răspuns că da. ” spune europarlamentaru.

Acesta a explicat că reducerea la jumătate a timpului petrecut pe drumurile din România ar însemna o reducere foarte mare de costuri pentru compania respectivă. Aceeași situațe ar fi și dacă ar avea acces la o cale ferată mai rapidă.

Lipsa forței de muncă tinere este o altă problemă care i-a fost sesizată deputatului european.

„La fel ca în Brașov, și în Alba marii investitori spun că există o problemă cu găsirea lucrătorilor calificați. Am vizitat astăzi un investitor care a creat în Alba 2.000 de locuri de muncă și urmează să mai creeze alte 500 de locuri de muncă. Dar este nevoie de tineri calificați pe care să-i poată angaja.  Firmele par dispuse să sprijine liceele tehnologice, dar este nevoie de mai multă inițiativă din partea autorităților, nu este suficient doar să răspundă la solicitările angajatorilor.

Nu trebuie să așteptăm ca investitorii să rămână fără forță de muncă pentru a investi în școlile tehnologice. Trebuie să oferim o mai mare atenție scolii profesionale, vocaționale, să pregătim noi generații de specialiști, de muncitori calificați, și atunci vom atrage și mai mulți investitori”, a mai declarat Siegfried Mureșan după vizita în județul Alba.

O altă companie pe care a reușit să o viziteze în deplasarea de la Sebeș a fost Kronospan care, potrivit europarlamentarului, nu s-a plâns de nimic.

„Pentru mine a fost o vizită de informare, ei mi-au prezentat punctele de vedere, eu le-am spus ce așteptări am de la ei, ca și de la oricare alt investitor, să acționeze în concordanță cu toate legile, cu toate normele, să aibă toate autorizațiile de funcționare. Le-am cerut să explice oamenilor ce se întâmplă acolo. Dacă tu ca investitor nu găsești modalitatea de a discuta cu oamenii, de a le spune punctul tău de vedere și oamenii nu te ascultă nu e vina lor. Trebuie tu ca investitor să găsești o modalitate de a le spune oamenilor adevărul și te vor crede dacă ai dreptate, dar dacă nu ai dreptate nu au cum să te creadă.” a mai declarat europarlamentarul.

Acesta a mai adăugat că și el are rețineri în ceea ce privește activitatea acestei companii.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax