Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Pușcă de asalt proiectată și produsă exclusiv la Cugir, în probe înaintea producției. ”NAT1”

Publicat

arme cugir O nouă armă de asalt, proiectată de specialiștii de la Fabrica de Arme de la Cugir ar putea fi produsă în viitorul foarte apropiat. NAT 1, cum a fost denumită, va fi o pușcă românească foarte competitivă, calibrul 5,56X45 NATO. Directorul general al fabricii, Nicolae Mihăilesc, a declarat pentru Alba24 că așteaptă raportul final cu privire la această armă, care ar trebui să fie disponibil în aproximativ două săptămâni. ”Va fi o reușită. Următorul pas, vom aștepta comenzi interne de la Ministerul Apărării” a spus acesta.

Modelul a fost realizat pe liniile tehnologice existente la această oră la fabrica din Cugir, iar proiectarea puștii de asalt aparține în totalitate specialiștilor în cercetare și dezvoltare din cadrul fabricii. Directorul Nicolae Mihăilesc a refuzat deocamdată să ofere prea multe detalii tehnice, dar a spus că arma este ”perfect compatibilă” cu cele existente în prezent în dotarea NATO. Ca performanțe, NAT 1 este comparabilă cu aceleași arme ale soldaților NATO, în special cu puștile americane din seria M.

YouTube video

O a doua veste importantă din acest domeniu vine de la același director general al societății. Fabrica de armament din Cugir nu va renunța la producția renumitelor arme Klashnikov, în ciuda unor semnale publice transmise în urmă cu câteva luni dinspre Ministerul Apărării. ”Nu cred că se va renunța la producția de AKM nici acum și nici în viitor pentru că avem contracte externe în derulare care se derulează și în viitor” a adăugat Nicolae Mihăilesc.

Fabrica de armament din Cugir produce și arme destinate sectorului civil, de exemplu puști de vânătoare. Principala piață de desfacere o reprezintă Statele Unite ale Americii., dar și state europene precum Germania, Belgia și Spania. Cea mai vândută armă produsă în județ este AKM-ul în toate variantele sale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax