Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Regiunea Centru și Landul Brandenburg au semnat un nou Acord de Cooperare bilaterală

Publicat

IMG_8584 Azi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Justiție, pentru Afaceri Europene și Protecția Consumatorului, Anne Quart, și directorul general al Agenției, Simion Crețu au semnat un nou Acord de Cooperare bilaterală între Regiunea Centru și Landul Brandenburg, Germania. Evenimentul a avut loc în prezența presei, în cadrul vizitei oficiale pe care delegația Landului Brandenburg, condusă de doamna Anne Quart, o efectuează în Regiunea Centru. Pentru mâine, 20 iunie, delegația germană are programată o vizită la proiecte finanțate din fonduri europene și o întrevedere oficială cu membrii CDR Centru, la Hotel Aluniș din Sovata – Mureș.

Pornind de la interesul comun al Ministerului pentru Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din Landul Brandenburg și al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, privind dezvoltarea continuă a colaborării bilaterale și pentru extinderea pe termen lung a schimbului de experiențe, delegația acestui minister din Germania a discutat cu oficialitățile române despre stadiul actual și rezultatele parteneriatului dintre cele două regiuni, dar și despre posibilitățile de extindere a cooperării.
Concret, în cursul dimineții de luni, 19 iunie, programul vizitei oficiale a doamnei Anne Quart a inclus o întâlnire de lucru cu Președintele CJ Alba, domnul Ion Dumitrel, alături de Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, Directorul Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, doamna Carmen Sînc, Directoarea Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia, dar și împreună cu echipa tehnică din cadrul CJ Alba. În cadrul acestei întrevederi s-au discutat teme privind parteneriatul dintre Landul Brandenburg și județul Alba, dar și aspecte privind dezvoltarea colaborării, în special în domeniile culturale și sociale.

IMG_8594 Ulterior, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, conducerea ADR Centru a analizat cu partenerii germani cadrul în care va fi definită viitoarea colaborare dintre cele două regiuni. La ora 12, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, a avut loc evenimentul de semnare a Acordului de cooperare dintre Ministerul de Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din Brandenburg și ADR Centru. În cadrul acestui acord se stabilesc câteva priorități pentru cooperarea dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, în domeniile: formare profesională, activități și întâlniri bilaterale ale tinerilor, sprijinirea colaborării în domeniul societății civile și al ONG, parteneriate școlare, dar și între orașe, politici inteligente de promovare, precum și domeniul energiilor regenerabile.

”Vizita doamnei Secretar de Stat Anne Quart în Regiunea Centru reprezintă continuarea firească a activității noastre de parteneriat cu Landul Brandenburg, de aproape un deceniu. De-a lungul timpului am dezvoltat numeroase proiecte comune, chiar și în cadrul unor proiecte transnaționale – IDEQUA în domeniul turismului, EnErg EuReg – destinat energiilor regenerabile, DART – pe tema evoluțiilor demografice, dar și pentru formare profesională. Indiscutabil, putem vorbi de dezvoltarea instituțională a ADR Centru cu sprijinul experților germani, dar și un suport esențial pentru implementarea Strategiilor de Specializare Inteligentă. Am beneficiat și vom mai beneficia de exemple de bune practici pentru dezvoltare urbană durabilă și generarea de proiecte finanțabile prin POR 2014-2020, ținând cont de experiența și cunoștințele de care dispune Landul Brandenburg. Suntem siguri că, în domeniile de dezvoltare vizate de regiunea noastră, rezultatele acestei vizite de lucru vor sprijini potențialii beneficiari de fonduri europene, pentru a-și valorifica bunele practici în domeniu”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

IMG_8601 În județul Alba, delegația germană condusă de doamna Anne Quart, Secretar de Stat în Landul Brandenburg, include și întâlnirea de lucru cu domnul Dorin Nistor, Primarul municipiului Sebeș, iar după amiază cu domnul Gabriel Pleșa, viceprimar al municipiului Alba Iulia. Temele de discuții vizează aspecte privind dezvoltarea urbană, rolul comunităților locale în procesul decizional, precum și sprijinirea autorității publice în vederea atragerii de noi investitori, inclusiv prin transferul de cunoștințe dinspre partea germană, pe baza Acordului de cooperare nou încheiat. Aflată pentru prima dată în Regiunea Centru și în județul Alba, doamna Anne Quart va efectua și vizite la proiecte finanțate cu fonduri europene, atât în Alba Iulia, cât și în Sebeș, dar și la obiective de mare importanță social-economică și turistică.

Pentru ziua de marți, delegația coordonată de doamna Quart are programată o întâlnire oficială cu membrii CDR Centru, la ședința acestui for deliberativ, eveniment care va avea loc la Hotel Aluniș din Sovata. În cadrul acestei întrevederi, doamna Anne Quart va fi informată de către conducerea CDR Centru asupra stadiului dezvoltării Regiunii Centru și va participa la discuțiile privind viitoarele proiecte finanțabile cu fonduri nerambursabile, prin programele europene. Ulterior acestei întâlniri, la Sala mare de Conferințe a Hotelului Aluniș din Sovata, începând cu ora 12.45, doamna Secretar de Stat Anne Quart și domnii Sándor Tamás, Președintele CDR Centru și al CJ Covasna, Ferenc Peter, Președintele CJ Mureș și Simion Crețu, Director general ADR Centru, vor susține o Conferință de presă. De la Sovata, delegația germană, însoțită de membrii Reprezentanței pentru chestiuni de Parteneriat bilateral între Landul Brandenburg și Regiunea Centru, vor participa la vizite de documentare, atât la proiecte finanțate prin POR 2007-2013, cât și la obiective de mare interes în Sighișoara și Sibiu, în acest din urmă oraș fiind organizată o întâlnire cu comunitatea germană și o întrevedere cu Consulul Germaniei, doamna Judith Urban.

YouTube video

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax