Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO – Săptămâna mondială a siguranţei rutiere: IPJ Alba organizează activităţi în cadrul campaniilor „Nu trece dincolo!” şi „Motocicliștii există în trafic”

Publicat

campanie pietoni În perioada 04-10 mai, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, sunt desfăşurate acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în cadrul „Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere”. În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează activităţi cu caracter informativ – preventiv, care urmăresc prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii precum şi a celor în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete.

Aceste activităţi sunt derulate în cadrul celor două campanii preventiv – educative, cu tematică rutieră, demarate la nivel naţional şi intitulate „Nu trece dincolo!” şi „Motocicliştii există în trafic”.

Campania „Nu trece dincolo!” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Aceasta a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română şi se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie a.c..

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acțiuni în trafic, pentru conştientizarea pietonilor asupra necesitații respectării normelor rutiere precum şi a conducătorilor auto cu privire la consecințelor ce le poate avea neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, poliţiştii sunt prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, susţinând lecţii de educaţie rutieră.

O astfel de activitate s-a desfăşurat miercuri, la Grădiniţa cu Program Prelungit „ Dumbrava Minunată” din municipiul Alba Iulia. Peste 130 de copii din grupele mijlocii şi mari ale grădiniţei, au aflat de la poliţişti care sunt regulile ce trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice, în calitate de pietoni.

YouTube video

Campania „Motocicliştii există în trafic” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliştii. Campania Poliţiei Române, în parteneriat cu Asociația „Free Riders”, se derulează până la sfârşitul lunii octombrie şi urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în trafic a motocicliştilor dar şi conştientizarea acestora cu privire necesitatea adoptării unei atitudini prudente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţiştii de la rutieră, va promova siguranţa motocicliştilor în traficul rutier şi cu ocazia manifestării ce va fi organizată sâmbătă 9 mai, în municipiul Alba Iulia, de către Asociaţia „Apulum Bikers” Alba Iulia.

YouTube video

Poliţia rutieră Alba, recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti în timpul traversării şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului.

Motocicliştilor le este recomandat să poarte cască şi echipament de protecţie, să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză prevăzute de lege, iar pe timp de noapte să poarte veste reflectorizante.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax