Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Secretarul de stat Ioan Uțiu, singurul „reprezentant” al județului Alba în Guvernul Ponta, a demisionat. „Nu mă regăseam într-un astfel de guvern”

Publicat

Ioan Utiu Secretarii de stat ALDE și-au dat demisia în masă, în urma schimbării guvernului. Printre aceștia se numără și Ioan Uțiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, copreședinte ALDE Alba și vicepreședinte al partidului la nivel central. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă motivul pentru care a decis să părăsească funcția. El spune că nu se mai regăsea într-un „astfel de guvern”.

Reprezentanţii ALDE în eşalonul doi al Executivului au părăsit funcţiile deţinute în ministere, decizia fiind luată înainte de acordarea votului de încredere în Parlament. Printre cei 15 demisionari se află și Ioan Uțiu. Liderul ADLE Alba, secretar de stat 9 luni și jumătate, a dorit să facă precizări cu privire la decizia sa din data de 17 noiembrie, de a pleca din Ministerul Agriculturii.

„Am fost întrebat, și telefonic și prin viu grai, cine m-a obligat să plec scaunul de secretar de stat. Nu m-a obligat absolut nimeni, am plecat prin demisie, care este un act unilateral de voință, având în vedere că un demnitar trebuie să fie demn, trebuie să aibă verticalitate. Dacă eu am făcut și voi mai face parte dintr-un Guvern, voi face parte din Guvernul României. Nu voi face niciodată parte din Guvernul meu. Am plecat pentru că nu mă regăseam într-un astfel de guvern” a spus copreședintele ALDE Alba.

Uțiu a mai precizat că din punctul său de vedere noul Guvern condus de Dacian Cioloș s-a format prin încălcarea regulilor democratice și nu putea lua parte din el.

„Nu puteam să fac parte dintrun guvern care a fost numit prin încălcarea regulilor democratice. Toți secretarii de stat din ALDE ne-am prezentat demisia tocmai pentru această motivație. Noi nu avem o poziție față de o guvernare, avem o poziție față de modul în care s-a constituit acestă guvernare, pe genunchi”, a mai spus acesta.

Fostul secretar de stat a adăugat că decizia lui a coincis cu cea a partidului. „Aș vrea să vă spun că această plecare din funcție se datorează propriei mele decizii, care a coincis și cu decizia partidului ALDE, care a ieșit din alianța de guvernare”.

În Monitorul Oficial au fost publicate mai multe decizii, semnate de fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu, de eliberare din funcţie a unor secretari de stat ca urmare a demisiei.

ALDE a anunţat, încă dinainte de votul de încredere din Parlament, că va intra în Opoziţie şi îşi va retrage secretarii de stat.

Astfel, prin decizii de prim-ministru au fost eliberati din funcţie, la cerere, din funcţia de secretar de stat: Sebastian Ioan Hotca (MAE), Alina Cazanacli (Ministerul Dezvoltării), Narcis Cătălin Beciu (Ministerul Energiei), George Octavian Turtoi (Ministerul Agriculturii), Ioan Uţiu (Ministerul Agriculturii), Dan Popescu (Ministerul Mediului), Adrian Dumitru Bughiu (Ministerul Tineretului si Sportului), Anca Laura Ionescu (Ministerul Energiei) şi Costin Mihalache (SGG).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    vineri, 27.11.2015 at 14:00

    da Popa Niculae ce face?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax