Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Şofer de 28 de ani din Alba, prins de radar, cu viteza-record de 222 km/h, pe autostrada A3

Publicat

YouTube video

Un şofer în vârstă de 28 de ani din judeţul Alba a fost prins de radar, circulând cu viteză 222 km/h, pe Autostrada A3. A fost viteza record din acest weekend, înregistrată de Poliţia Rutieră. Tânărul a rămas fără permis şi s-a ales cu o amendă usturătoare.

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care acționau pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 47 de șoferi care circulau cu viteze excesive.

Pe autostrada A1, 31 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 și 214 km/h, pe autostrada A2, au fost depistați 5 șoferi care circulau cu viteze de până la 201 km/h, iar pe autostrada A3, au fost depistați 11 șoferi care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 180 și 222 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 5 noiembrie, la kilometrul 2 al Autostrăzii A3 Turda – Borș, când polițiștii au depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitatea Noslac, județul Alba, care circula cu 222 km/h.

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax