Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Soldatul decedat în Afganistan, Vasile Popa, a primit titlul de ”Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia”

Publicat

YouTube video

Vasile Claudiu Popa, militarul care și-a pierdut viața în Afganistan a primit titlu de „Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia”. Titlul va fi înmânat familiei, vineri, de către primarul Mircea Hava.

Reuniți pentru ședința de îndată, consilierii locali ai municipiului au votat în unanimitate proiectul prin care au acordat militarului Vasile Claudiu Popa, decedat duminică în Afganistan, titlu de cetățean de onoare. Înainte de a supune proiectul la vot, consilierii locali au ținut un moment de reculegere pentru sufletul celui ucis la datorie.

„Eu am inițiat proiectul, cred că vine bine. Nici nu am cuvinte să spun de ce, pentru ce, dar vine bine. Nu are sens să mai discutăm ce s-a întâmplat sau cum s-a întâmplat, toată lumea știe. Eu cred că orașul poate să facă lucrul acesta, un titlu de cetățean de onoare, știți prea bine că la noi sunt foarte rare, nu aș mai vrea să avem asemenea cazuri”, a declarat primarul Mircea Hava.

Acesta a precizat că vineri la ora 19.00 va înmâna chiar el distincţia, familiei îndurerate.

„Sunt sigur că și titlul de cetățean de onoare post-mortem o să fie așa ca o picătură de bine pentru familie. Orașul nu l-a uitat și nu-i întoarce spatele”, a spus Mircea Hava.

Consilierul local Gabriel Pleșa a propus consilierilor ca pe viitor să încerce să ofere mai multe titluri de cetățeni de onoare, oamenilor care merită acest lucru și nu neapărat post-mortem. Acesta a sugerat ca pe piatra funerară a soldatului să fie trecută și titulatura primită.

Tot în cadrul ședinței, Raul Tudorașcu a propus ca una dintre viitoarele străzi care se vor face în Alba Iulia să poarte numele soldatului Vasile Claudiu Popa.

Sâmbătă, familia și prietenii îl vor conduce pe ultimul drum pe militarul albaiulian. Vasile Claudiu Popa va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Citeşte şi Trupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa a ajuns la Alba Iulia. Va rămâne la Cercul Militar, pentru priveghere, până sâmbătă

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. FG

    vineri, 27.09.2013 at 14:01

    Ba eu cred ca nu-i incalzeste cu nimic pe bietii oameni, domnule primar…ce-ti mai place dumneatale sa atragi simpatii si votanti,nu?? Votul meu l-ai pierdut demult oricum, la fel si repsectul care ti-l purtam odata..jos cu dumneata, stimabile ca ti-ai bagat deja prea multi bani in buzunare, bani luati de la gura mea…nici macar nu esti in stare sa-mi oferi un servici in orasul meu si mai dai titluri post-mortem …sa-ti fie rusine, esti un ^^^^ si-un ***** si-un vandut companiilor care vor sa ne pradeze tara…te-as exila in canada sa traiesti acolo la gura minelor canadienilor, daca tot ii stimezi atata… rusine!!!

  2. FG

    vineri, 27.09.2013 at 22:21

    Ce ma mai amuzati voi, stimatii moderatori ca m-ati cenzurat : ))) va e frica sa nu se supere nenea Mircea Hava?? nici macar nu au fost cuvinte porcoase acolo unde le-ati inlocuit… dar ma rog.. trecand peste toate acestea, tin sa va multumesc totusi ca mi-ati postat comentariul, cand ati fi putut foarte bine sa nu o faceti..asadar, va multumesc ca mi-ati postat comentariul, fie el si cenzurat pentru bunul plac al tovarasului Hava 🙂

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 27.09.2013 at 23:27

      @FG, daca te uiti prin toate comentariile , expresii penale ca hot, bandit samd sau jignirile, calomniile… sunt marcate cu *** tocmai pentru a-i proteja pe cei ca tine mai FG de la procese penale. ca sa nu fiu nevoit, dupa vreo plangere, sa caut prin server ip-ul si alte urme ale calculatorului tau ca sa le dau la organe. ca sa nu primesti tu vreo citatie acasa. pentru ca tu crezi ca daca ai semnat ca un anonim esti si anonim, dar nu-i asa. iti spune baiatu care stie. Ai inteles? Nu este bunul plac al nimanui, este o regula in alba24. si o facem pentru ca poate, la nervi, sub protectia anonimatului , oamenii mai scapă cate o injuratura, cate o fapta penala nedovedita in justitie, de pot ajunge sa le para rau cind se trezesc cu ”garda” la usa.

  3. FG

    vineri, 27.09.2013 at 22:24

    Si inca un comentariu- Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Vasile Claudiu Popa si de asemenea doresc multa putere, tarie si stapanire de sine pentru cei dragi ai lui, ramasi/ramase fara sot si fara copil..din pacate stiu si eu ce inseamna sa pierzi pe cineva drag.

  4. FG

    sâmbătă, 28.09.2013 at 01:04

    Am inteles domnule/doamna moderator de serviciu…sunt asadar intr-o tara pseudo-democratica , unde vad ca nu am voie sa-mi exprim indignarea.. acum am inteles.. si daca scriam hot sa spunem, ce se intampla?? vine garda la usa la mine? pai suntem pe vremea lui Ceasca sau cum? ca deja incep sa ma speriu de atata cenzura.. si faza cu cautatul ip-ului si implicit gasirea adresei cam suna a amenintare…sau ma insel? daca ma insel , atunci imi cer scuze…dar dumneavoastra cum vi se pare exemplul pe care vi-l dau: eu sa zicem ca va fac pe dumenavoastra mincinos(mincinoasa) -dau doar un exemplu..la ce ar trebui sa ma astept? la plangeri penale cu garda la usa, doar pentru ca eu va spun dumneavoastra ca nu va cred daca ziceti un anumit lucru? ca nu stiu cum functioneaza libera exprimare din ziua de azi… si daca vrea cineva sa ma caute si sa ma gaseasca stiu ca o sa poata..si ii astept sa vina..sa vedem ce-mi va mai lua..poate sufletul, cand nu mai am nici bani din pensia de urmas dupa mama si servici nici atat..sa vina..sa ma ia…. ca oricum vad ca traim intr-o inchisoare cu garduri transparente..asta este parerea mea si mi-o asum daca va suparati pe mine, imi asum si lucrul asta..asta este…

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.09.2013 at 01:49

      @FG, calmeaz-te. lasa aerul asta don quijotist. m-am referit doar la expresiile folosite si la partea lor penala. daca tot vorbesti de democratie, ea prevede foarte clar prezumtia de nevinovatie pana la o sentinta a instantei. Folosesti astfel de cuvinte care te si ne baga intr-o situatie oarecum penala. Daca esti barbat iesi si semneaza cu numele tau nu te ascunde dupa doua initiale. poti sa faci hot pe cine vrei atunci.. si bineinteles iti si asumi asta. Asta este tot ce vreau sa-ti spun.

  5. FG

    sâmbătă, 28.09.2013 at 01:14

    si credeti-ma cand va spun, ca stiu despre ce vorbiti cu cautatul ip-ului si adresa, nu sunt un personaj atat de naiv incat sa nu stiu ca se poate depista cel ce-a scris, dar pur si simplu m-am saturat de lepra asta cotidiana! si cand zic lepra, ma refer la situatia din tara, nu la vreo persoana anume, asta doresc sa precizez, ca sa nu se inteleaga ca vezi-Doamne am injurat pe cineva. Ma refer la situatia in ansamblu… oricum vad ca v-am iritat cu commenturile mele la adresa moderatorilor, asa ca, daca sustineti ca faceti asta-respectiv cenzura- pentru a-i apara pe astia crizati ca mine de neplaceri, va multumesc atunci. Daca insa o faceti in ineresele altcuiva, atunci ce pot sa spun?…sa faceti cum credeti ca este mai bine si Dumnezeu sa va rasplateasca dupa sufletul si gandurile dumneavoastra..si va rog nu o luati ca pe o insulta, asta inseamna in felul urmator: bine faci, bine gasesti, rau faci, rau primesti… va doresc numai bine oricum si promit sa nu va mai incomodez cu postarile mele taioase si agresive. Toate cele bune.

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 28.09.2013 at 02:29

      FG, poti posta. Nu mai folosi cuvinte ”penale”. Poti sa-ti exprimi revolta si altfel, fara sa fi expus unui proces.

  6. FG

    sâmbătă, 28.09.2013 at 10:19

    Sunt fata si am numesc FlaviaG si postam cu initialele mele. Vad ca tot cu procesul o tineti. Nu m-am apucat de tras nici o injuratura ca la usa cortului nimanui. Eram calma. Doar ca nu mai cred in democratia de-aici.Si nu am scris mesajele astea kilometrice pentru ca sunt nervoasa pe voi sau pe cineva. Am vrut doar sa-mi explicati, v-am multumit la randul meu daca faceti ce faceti pentru „apararea”utilizatorilor nervosi. Nu iteleg ce altceva mai doriti, ca vad ca sunt oricum ” luata peste picior”. Nu am nevoie sa fiu barbat sa-mi recunosc identitatea. Si da, poate am abordat un aer don quijotist, dar asta n-ar trebui sa ma faca o alta persoana in ochii dumneavoastra. Puls ca ce-am postat mai sus referitor la mine si la situatia mea, este tristul adevar..si sunt convinsa ca sunt altii care-o duc mai rau ca mine…asta este, domnilor moderatori, nu este vorba de-a intra sau nu in pielea unui personaj mai mult sau mai putin quijotist, este vorba despre nemultumirile si traiul limitat si ingust la care nu sunt supusa doar eu ci multi altii…si rendurile care le-am scris referindu-ma la dumneavoastra le-am scris pentru ca asa am simtit, le-am scris din suflet si la fel v-am si multumit dar vad ca dumneavoastra va este mult mai bine si mai usor sa ironizati .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax