Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

VIDEO ŞTIREA TA pe Alba24: Intersecţie „capcană” pentru şoferi, la Alba Iulia. Cum rişti să rămâi fără permis

Publicat

collageintModificări recente în organizarea circulaţiei rutiere la Alba Iulia, prin introducerea unor noi sensuri unice şi măsuri luate ulterior intră din nou în atenţia comunităţii, mai ales având în vedere că unele zone au devenit adevărate „capcane” pentru şoferi.

Chiar dacă ştiu că intrarea pe sens interzis poate avea ca urmare suspendarea permisului, unii şoferi nu observă la timp indicatoarele uneori montate neinspirat în noile zone. În plus, mai rămân detalii ce par a nu fi fost rezolvate de autorităţi, pentru fluidizarea traficului.

Un exemplu a fost dat de un cititor Alba24, care a transmis redacţiei o sesizare ce a fost formulată în atenţia Primăriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba şi Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba.

sens unic acces interzisDescrie că a fost oprit în trafic de Poliţia Locală, la jumătatea străzii Avram Iancu, pe care acum accesul este interzis, dinspre strada Morii. Măsura a fost instituită la începutul lunii septembrie, pentru fluidizarea traficului în apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vasile Goldiş din Alba Iulia, „la pachet” cu alte sensuri unice, în alte zone.

Vezi Atenţie, şoferi! Noi străzi cu SENS UNIC la Alba Iulia. Măsuri pentru fluidizarea traficului rutier, în apropierea unor şcoli

Dacă măsura este binevenită, pentru decongestionarea traficului rutier pe această stradă, cei care nu au aflat din timp de modificarea de circulaţie şi se trezesc cu semnul „Accesul interzis” în faţă, sunt nevoiţi să vireze stânga, spre strada George Coşbuc. În intersecţie, însă, surpriză, este linie continuă.

Ca să respecte marcajul întrerupt, ar trebui să intre câţiva metri, pe interzis.

Situaţia a fost semnalată de cititorul Alba24, care susţine că amplasarea indicatorului nu este oportună şi că şoferii sunt puşi într-o situaţie de „capcană regizată”.

22195626Redăm integral sesizarea cetățeanului.

„În data de 03.10.2017, în jurul orei 13.00, mă deplasam cu autoturismul proprietate personală din direcția străzii Morii înspre strada Călărașilor. Menționez că, la jumătatea străzii Avram Iancu, am fost oprit de un echipaj al Poliției Locale Alba Iulia pentru faptul că am circulat pe sens interzis și că am claxonat. Doresc să vă aduc la cunoștință faptul că semnul cu „Accesul interzis” nu este amplasat la capătul străzii Avram Iancu, conform legislației în vigoare, ci este amplasat pe un stâlp pe strada Morii, drept pentru care au fost oprite toate mașinile care circulau pe acest sens, lucru care a dus la blocarea circulației până au întocmit agenții procesele verbale de contravenție.

La replica mea că nu eu am claxonat, agentul care m-a oprit m-a abordat cu un aer superior, m-a tratat neregulamentar, încercând mereu să mă provoace.

Menționez că din cei 6 sau 7 participanți la trafic opriți, i-am întrebat dacă au văzut semnul de acces interzis și toți au răspuns negativ.

Mi s-a întocmit Procesul verbal de către agent cu mențiunea mea că semnul „Accesul interzis” nu a fost amplasat la loc vizibil, menționând că semnez procesul verbal după ce mă mai documentez o dată la fața locului, împreună cu ceilalți conducători auto opriți, lucru care s-a și întâmplat.

La fața locului am constatat cu toții că:

 • semnul „Accesul interzis” este amplasat pe strada Morii
 • ca să virezi de pe strada Morii pe strada George Coșbuc ești obligat să treci de semnul „Accesul interzis” ceea ce reprezintă contravenție sau să treci linia continuă, ceea ce poate duce la suspendarea permisului de conducere, conform legislației în vigoare, astfel, ne-am văzut prinși într-o capcană regizată. Noi credem că probabil alt echipaj aștepta pe strada George Coșbuc pentru ridicarea permiselor pentru suspendare
 • am constatat, de asemenea, că nu există deloc semnul de „circulație în ambele sensuri” la terminarea sensului unic, nu este semnalizat sau marcat cine are prioritate, de unde, din ce sens, ceea ce reprezintă un pericol pentru participanții la trafic
 • pe stâlpul de pe strada Morii, deasupra semnului „Accesul interzis” se află semnul „Trecere pentru pietoni”, care nu își are sensul, fiind interzisă circulația pe strada Avram  Iancu
 • când m-am întors la agentul de circulație pentru a completa obiecțiunile mele, acesta a refuzat să le menționeze în Procesul verbal, pe motiv că a expirat timpul, fiindu-mi încălcat dreptul la exprimare

Am solicitat verbal celorlalți conducători auto să depunem o reclamație cu privire la cele constatate, enumerate mai sus, iar agentul de circulație să urc în mașina mea că altfel cheamă forțele de ordine, lucru pe care nu l-am înțeles și astfel m-am simțit amenințat și provocat. 

Menționez, de asemenea, că după circa o jumătate de oră de așteptare, am avut o discuție telefonică, eram cu spatele către mașina poliției și la o distanță relativ mare, iar același agent a ascultat convorbirea mea, fără să-l privească, și a ieșit din mașină spunându-mi că o să mai primesc încă un Proces verbal acasă, pentru ce eu nu am înțeles”.

Şi, pentru cei care încă nu ştiu cu certitudine dacă Poliţia Locală poate opri şoferi în trafic, în asemenea situaţii, reprezentanţii Primăriei spun că aceştia pot constata fapta, iar Poliţia Rutieră poate suspenda permisul.

Reamintim că recent, o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prevede că poliţiştii locali nu au voie să dea amenzi șoferilor în trafic și nu le pot cere informații din care să reiasă cine le-a încredințat pentru conducere mașinile. Totodată, la Parlament se află în dezbatere un proiect de lege care vizează tocmai acest lucru: acordarea de competențe în zona faptelor contravenționale comise de șoferi și celor de la poliția locală. La ora actuală, în baza Legii poliției locale nr. 155/2010, cei de la locală ar avea competențe în acest domeniu, dar ele nu se regăsesc și în Codul rutier.

Vezi mai multe detalii:

ÎCCJ a decis: Polițiștii locali nu au voie să dea amenzi șoferilor în trafic și nici nu pot să ceară anumite documente și informații

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu: Agricultura are aport similar la PIB cu tehnologia informaţiei, dar angajează mai mulţi oameni

Publicat

Deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, a adresat oficial câteva întrebări ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la proporții similare de aport la PIB din partea sectorului de agricultură, pescuit și păduri și din partea sectorului de tehnologia informației (TIC).

“Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, a lansat recent un nou infografic despre structura PIB-ului și a pieței muncii în România. Infograficul porneşte de la observaţia că România este țara europeană care înregistrează proporții similare de aport la Produsul Intern Brut (PIB) atât din partea sectorului de agricultură, pescuit și păduri cât și din partea sectorului de tehnologia informației (TIC). Ambele ramuri ale economiei au un aport ce variază între 4 și 6% din PIB-ul anual în România. Deși au un aport similar la PIB, cele două ramuri angajează un număr radical diferit de cetățeni.

Cele două ramuri sunt importante pentru că sunt văzute ca exemple extreme de modernizarea economică a unui stat: sectorul agricol este unul tradițional, iar sectorul IT este unul modern. În general, statele industrializate tind să aibă un aport mai mic la PIB din agricultură și un aport în creștere al sectorului IT, ceea ce relevă orientarea angajaților către sectoare economice cu productivitate mai ridicată. Aproape toate statele UE obtin un aport mai mare în PIB din partea IT decât din partea agriculturii, chiar și în cazul multor state specializate în agricultură.

La nivelul UE28, media de aport la PIB a fost de 1.3% din PIB obținut din activitatea sectorului agricol și 4.5% din PIB obțin din activitatea sectorului de IT. Ipoteza productivității diferențiate este verificată și în comparația numărului de angajați necesari pentru cele două ramuri economice. La nivelul UE28, sectorul agricol angajează aproximativ 8.7 milioane de cetățeni, în timp ce sectorul IT angajează aproximativ 6.7 milioane de cetățeni pentru a aduce un aport economic semnificativ mai ridicat.

Spre comparație, contrastul între cele două sectoare economice în situația României este semnificativ mai puternic. În anul 2016, PIB-ul României a avut un aport de 3.9% din partea sectorului de agricultură și un aport de 5.5% din partea sectorului de IT. În același timp, sectorul agricol din Romania a angajat 1.7 milioane de oameni în anul 2016, în timp ce sectorul ICT a angajat 167.000 de oameni. Această diferență ilustrează diferența imensă de productivitate între cele două industrii și unul din motivele pentru sărăcia persistentă din România, unde o proporție foarte ridicată a populației active este angajată în muncă agricolă, de o productivitate foarte scăzută.

Comparația între cele două sectoare ilustrează teza dualității economice în care se regăsește Romania la zece ani după integrarea în Uniunea Europeană, unde o proporție importantă a cetățenilor statului încă activează în sectoare economice cu productivitate scăzută și venituri scăzute, iar un alt segment al populației activează în sectoare economice cu productivitate foarte ridicataă și venituri similare. Dualitatea economică a României este ilustrată și prin accesul cetățenilor statului la educație și posibilitatea lor de a obține pregătirea profesională necesară pentru tranziția de la sectorul agricol la sectoare mai productive, care oferă venituri mai ridicate.

Ținând cont de situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1. Cum vă propuneți să creșteți productivitatea factorului muncă în domeniul agriculturii?

2. Cum doriți să eradicăm agricultura de subzistență cauzată de sărăcie?

3. Ce programe de pregătire profesională doriți să promovați în rândurile fermierilor şi lucrătorilor din agricultură?

4. Care este strategia Ministerului Agriculturii cu privire la instituțiile de învățământ cu specific agricol (licee agricole și USAMV)? Ce obiective vă propuneți?”, transmite deputatul Ioan Dîrzu.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile vor putea folosi doar 5% din bugetul local, pentru evenimente şi sărbători. Proiect

Publicat

Un proiect de lege aflat în dezbateri la Senat prevede ca primarii să poată folosi cel mult 5% din veniturile bugetelor locale pentru sărbători, evenimente, festivaluri și alte asemenea cheltuieli.

Inițiativa legislativă este justificată de faptul că multe primării au alocat sume mari de bani pentru acest gen de actiități și la final de an au rămas fără fonduri, chiar au intrat în incapacitate de plată pentru saalrii sau alte cheltuieli mai importante:

“Prezenta propunere legislativă are rolul de a stopa populismul unor acțiuni financiare ale aleșilor locali care se folosesc de tot felul de manifestări, unele de importanță pentru comunitatea locală, dar alele inventate pentru a se cheltui bani publici din bugetul local, bani ce pot fi folosiți pentru activități necesare dezvoltării educaționale, culturale, infrastructurii localității respective”, argumentează parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Art. 5, alin. (5) va avea următorul cuprins:

“Din veniturile bugetelor locale rezultate de la alin. (1) se alocă un procent de maxim 5% din sursele financiare prevăzute la lit. a) pentru diferite sărbători sau festivaluri de interes local pentru administrația publică locală respectivă. Proiectele de sărbători sau evenimente sunt selectate pentru finanțare în funcție de importanța pentru comunitatea locală, pentru dezvoltarea educațională, culturală, nu doar recreativă”.

Proiectul a fost propus de liberali şi completează legea privind finanțele publice locale.

sursă: legestart.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Rata sărăciei a ajuns la 50 la sută

Publicat

Rata sărăciei atinge cote alarmante în România, potrivit datelor publicate marți de Eurostat. Practic, unul din doi români se zbate în lipsuri de tot felul.

Persoanele care se confruntă cu deprivarea materială nu au mijloacele necesare pentru cel puţin cinci aspecte din următoarele enumerare:

 • cheltuieli neaşteptate
 • o săptămână de vacanţă în fiecare an departe de casă
 • evitarea restanţelor (la plata creditului ipotecar, a ratelor, a chiriei şi a utilităţilor)
 • la fiecare două zile o mâncare cu carne, sau echivalentul vegetarian
 • menţinerea locuinţei la un nivel de încălzire adecvat
 • o maşină/camionetă proprietate personală
 • schimbarea încălţămintei, îmbrăcămintei şi mobilei uzate
 • bani de buzunar (cheltuirea săptămânală a unei sume mici de bani pentru sine)
 • activităţile de recreere în mod regulat
 • ieşire cu prietenii cel puţin o dată pe lună
 • conectare la internet

În Uniunea Europeană, 16% din populaţie (75 de milioane de persoane) suferea anul trecut din cauza deprivării materiale şi sociale, cea mai ridicată rată fiind în România şi Bulgaria, arată datele publicate marţi de Eurostat.

În Grecia,  aproximativ unul din trei cetăţeni era afectat de această situaţie, respectiv 36% din populaţie, în Ungaria 32%, iar în Lituania 29%.

În schimb, Nordul Europei şi Luxemburg aveau cel mai redus procent: 3% în Suedia, 4% în Finlanda, 5% în Luxemburg şi 6% în Danemarca.

Cele mai afectate de deprivare materială şi socială în UE erau persoanele cu educaţie scăzută, scrie Agerpres.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROIECT: Fermierii pot primi subvenții dacă angajează cel puțin două persoane cu vârsta până în 40 de ani

Publicat

Fermierii și societățile care vor angaja cel puțin două persoane cu vârsta de până la 40 de ani în agricultură, acvacultură sau industria alimentară vor putea beneficia de subvenții între 500 și 1.000 lei pentru fiecare angajat, potrivit unui proiect legislativ aprobat luni, 11 decembrie, la Senat. Potrivit documentului, salariații care se află în această situație vor beneficia de scutiri la impozitul pe venit.

Prevderile sunt incluse în proiectul de lege pentru aprobarea Programului pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară de lege, aprobat luni, 11 decembrie, de senatori.

„România este una dintre țările europene cu cel mai ridicat potențial în sectorul agricol, având a șasea cea mai mare suprafață agricolă utilizată dintre țările UE, dar se confruntă cu un randament foarte scăzut al producției agricole, din cauza mai multor factori (…) Unul dintre factorii importanți îl constituie criza forței de muncă din agricultură, aceasta fiind una dintre problemele cele mai grave cu care se confruntă în prezent fermierii”, susțin inițiatorii, în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul inițiat de mai mulți senatori și deputați PSD a fost preluat în regim de urgență. Parlamentarii au admis mai multe amendamente la documentul inițial.

Programul vizează acordarea unui sprijin financiar angajaților din agricultură, acvacultură și industrie alimentară în vederea angajării tinerilor cu vârsta de până la 40 de ani pe o perioadă de cel puțin un an. Sprijinul financiar se acordă, pe o perioadă de 12 luni, angajatorului, în condițiile angajării a minimum doi tineri (în varianta inițială a proiectului erau prevăzuți trei tineri) cu vârsta de până la 40 de ani, pe locuri de muncă existente sau nou create.

Potrivit documentului, pot beneficia de prevederile legii angajatorii care îndeplinesc la data solicitării următoarele condiții de eligibilitate:

 • sunt înregistrați conform legislației naționale în vigoare
 • desfășoară activități în domeniul agriculturii, acvaculturii și/sau industriei alimentare, dovedite cu documentul de înființare
 • nu se află în procedura de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială, nu au activitatea suspendată sau alte situații similare reglementate de lege
 • nu au datorii la bugetul național consolidat, atât pentru sediul social cât și pentru toate punctele de lucru
 • se obligă că încadrează cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu normă întreagă, în condițiile Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare, cel puțin 2 persoane cu vârsta de până la 40 de ani
 • se obligă să păstreze numărul locurilor de muncă la data accesării Programului și numărul locurilor de muncă create prin Program

Tinerii cu vârsta de până la 40 de ani beneficiari ai Programului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul agricol, conform codurilor COR, stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Documentul prevede că, prin derogare de la prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, angajatorul care face dovada angajării a doi tineri cu vârsta de până la 40 de ani beneficiază de următorul sprijin lunar pentru fiecare angajat conform programului:

 • 1.000 de lei pentru studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară
 • 750 de lei pentru studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară
 • 500 lei pentru persoane fără studii

Pentru ca angajatorul să beneficieze de sprijinul prevăzut, angajatul trebuie să nu mai fi beneficiat anterior de un alt sprijin la încheierea unui contract individual de muncă pentru prima angajare sau să nu fi avut încheiat un contract individual de muncă cu același angajator cu cel puțin 12 luni înaintea angajării.

Impactul bugetar pentru susținerea acestei scheme de sprijin financiar a fost estimat inițial la 25 milioane euro în următorii 4 ani.

Proiectul urmează să fie discutat și de Camera Deputaților.

sursa: Senat.ro, profit.ro

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Angajatorii români prognozează cel mai optimist ritm de angajare din ultimii nouă ani. Domeniile

Publicat

Angajatorii români sunt cei mai optimiști din regiune în ceea ce privește activitatea de angajare în intervalul ianuarie – martie 2018. În mai multe domenii, sunt prognozate creşteri ale numărului de salariaţi, potrivit unui studiu ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier este de +17%, cea mai puternică raportată în țara noastră de la începutul anului 2009 până acum, îmbunătățindu-se față de intervalul ianuarie – martie 2017 cu 3 puncte procentuale, potrivit sursei citate.

Având în vedere că 22% dintre angajatori prognozează o creștere a numărului de angajați, doar 12% prevăd scăderi de personal și 64% nu anticipează nicio modificare, perspectivele de angajare la început de 2018 sunt pozitive în toate regiunile și sectoarele de activitate și indiferent de dimensiunea organizației, făcând excepție doar micro-organizațiile, adică cele cu până la zece angajați, unde angajatorii raportează o Previziune Netă de Angajare negativă de -2%.

Cele mai optimiste în ceea ce privește activitatea de angajare din intervalul ianuarie –martie 2018 sunt organizațiile mari, cu peste 250 de angajați. Acestea raportează o Previziune Netă de Angajare de + 30%, cea mai puternică din istoria sondajului din România la această categorie de organizații.

La cota de optimism cea mai ridicată din cei aproape 10 ani de desfășurare a studiului în România se situează și angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare, care raportează pentru trim. I/2018 o Previziune Netă de Angajare de +39%. Perspectivele din sector se îmbunătățesc atât față de trimestrul IV/2017, fiind mai puternice cu 4 puncte procentuale, cât și față de trimestrul I/2017, consolidându-se cu 8 puncte procentuale.

Angajatorii din sectorul Construcții sunt, la rândul lor, mai optimiști decât în trecut, raportând cele mai puternice intenții de angajare din ultimii aproape șase ani. Previziunea Netă de Angajare de +21% este cu 6 puncte procentuale mai puternică decât în trim. IV/2017 și se îmbunătățește cu 11 puncte procentuale față de trimestrul I/2017.

Cea mai amplă îmbunătățire de la trimestru la trimestru, de 14 puncte procentuale, se înregistrează în sectorul Comerț cu ridicata și cu amănuntul, însă Previziunea Netă de Angajare de +16% raportată în acest sector pentru trim. I/2018 este mai slabă decât cea din anul precedent cu 11 puncte procentuale, cel mai abrupt declin de la an la an din toate sectoarele de activitate analizate.

În schimb, angajatorii din sectorul Energie electrică, apă, gaz prognozează cea mai amplă îmbunătățire de la an la an, de 14 puncte procentuale, raportând o Previziune Netă de Angajare +9%, una din cele mai optimiste pentru acest sector din istoria studiul în România.

Intențiile de angajare sunt favorabile și la nivelul celor opt regiuni ale țării. Angajatorii din Nord-Vest sunt cei mai optimiști din România, unul din trei intenționând să angajeze în decursul trimestrului I/2018 și doar 6% prognozând o scădere de personal, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare de +33%, cea mai puternică raportată în regiune de aproape zece ani (din trim. III/2008). Cei mai puțin optimiști sunt angajatorii din regiunea Sud-Vest, însă Previziunea Netă de Angajare de +6% este totuși mai puternică decât în trim. IV/2017 și decât în trim. I/ 2017, îmbunătățindu-se cu 2, respectiv 9 puncte procentuale. Cele mai semnificative îmbunătățiri de la trimestru la trimestru și de la an la an, de 17 puncte procentuale, se raportează în regiunea Nord-Vest, urmată de regiunea Nord-Est, în care Previziunea Netă de Angajare se consolidează față de trimestrele IV/2017 și I/2017 cu 13, respectiv 10 puncte procentuale.

Previziunea Netă de Angajare se obține făcând diferența dintre procentul de angajatori care anticipează o creștere a volumului total de angajări și procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în locația lor, în trimestrul următor. Pentru țările care au acumulat date cel puțin 17 trimestre consecutiv, printre care și România, cifrele citate au fost supuse ajustării sezoniere, cu excepția cazului în care se specifică altfel, precizează autorii studiului.

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă s-a derulat în intervalul 18 octombrie – 31 octombrie 2017 pe un eșantion reprezentativ de 625 de angajatori. Rezultatele obținute au o marjă de eroare de +/-3,9%.

Citește mai departe
Publicitate
ACTUALITATEacum 6 minute

Ioan Dîrzu: Agricultura are aport similar la PIB cu tehnologia informaţiei, dar angajează mai mulţi oameni

EVENIMENTacum 36 de minute

Primăriile vor putea folosi doar 5% din bugetul local, pentru evenimente şi sărbători. Proiect

Publicitate
ACTUALITATEacum 1 oră

Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Rata sărăciei a ajuns la 50 la sută

EVENIMENTacum 2 ore

PROIECT: Fermierii pot primi subvenții dacă angajează cel puțin două persoane cu vârsta până în 40 de ani

Publicitate
ACTUALITATEacum 12 ore

Studiu: Angajatorii români prognozează cel mai optimist ritm de angajare din ultimii nouă ani. Domeniile

EVENIMENTacum 13 ore

BREAKING NEWS: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, REȚINUT pentru infracțiuni silvice și evaziune fiscală

Publicitate
EVENIMENTacum 14 ore

Impozitul auto, mai mic pentru maşini puternice. Proiect la Senat pentru modificarea modului de calcul

EVENIMENTacum 14 ore

FOTO-VIDEO: Peste 400 de fazani, eliberaţi în sălbăticie, lângă Alba Iulia şi Cugir. Acţiune AJVPS Alba

Publicitate
ACTUALITATEacum 14 ore

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult, în noiembrie. Alte creşteri de preţuri

EVENIMENTacum 15 ore

Medicii din Alba şi-au cerut drepturile în instanţă. Proces cu ministerul, pentru asistenţă medicală gratuită

Publicitate
ACTUALITATEacum 15 ore

Procurorii vor putea renunţa la urmărirea penală a micilor evazionişti. Proiect

ACTUALITATEacum 16 ore

TAXA AUTO. Gavrilescu: Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit în martie-aprilie 2018

ACTUALITATEacum 16 ore

Miercuri, joi şi vineri: Şedinţe de trageri şi distrugeri cu material real, în poligon, lângă Alba Iulia

ACTUALITATEacum 17 ore

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: “Investițiile sunt mai mari ca în Guvernarea Cioloș”

ACTUALITATEacum 17 ore

Apel umanitar pentru Ciprian Sfichi, poliţistul grav rănit în misiune, la Rădăuţi