Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: TESTUL de SINCERITATE. Ovidiu Jidveian – Confesiuni politice: Cum a fost păcălit „lupul tânăr” de „vulpile bătrâne” din PSD şi ALDE

Publicat

test jidveian 2Tânărul politician Ovidiu Jidveian a fost invitatul jurnalistului Dan Lungu la „Testul de sinceritate” pe Alba24 şi a vorbit despre întreaga sa carieră politică, despre evoluţia sa în PSD, despre negocierile şi înscrierea în ALDE, dar şi cum „lupul tânăr” este păcălit mai mereu de „vulpile bătrâne” din politică.

La început eram foarte idealist, vroiam să schimb lucrurile, să mut munţii, un sentiment specific tinerilor care sunt scârbiţi de ce văd în jurul lor şi vor să schimbe ceva (…). În PSD am început de jos, am lipit inclusiv afişe pentru parlamentarii vechi: George Maior sau Mugurel Sârbu. În acel moment, credeam sincer că pot schimba lucrurile dar, cum se spune, cu o floare nu poţi face primăvară. Şi după 13 ani de politică, mulţi în PSD şi o perioadă scurtă în ALDE, mi-am dat seama că nu poţi să schimbi lucrurile, mentalităţile rămân aceleaşi şi probabil vor mai trece două generaţii până când societatea să se trezească şi să nu mai aleagă cele mai nocive variante”, a spus Ovidiu Jidveian.

El a fost provocat să spună cum a fost „viaţa politică” în PSD, cum erau jocurile de culise şi mai ales cum a ajuns să îşi dea demisia pentru a pleca la un partid mic cum este ALDE.

El a explicat cum fiecare lider pesedist din teritoriu era mereu „cu sabia deasupra capului”, dar şi despre purtările dictatoriale ale conducerii centrale a partidului.

Tânărul politician a vorbit despre apropierea sa de Victor Ponta, criticând evoluţia acestuia, care a dus la retragerea din prim-planul politic, însă cele mai dure critici le-a adus actualei conduceri şi lui Liviu Dragnea, despre care a spus că a instaurat un fel de „dictatură” în partid.

Jidveian a spus că în ambele partide prin care a trecut în cariera sa politică nu există democraţie.

„Dezamăgirea a fost că în acest partid care are discursul în fiecare zi că „dom`le, noi apărăm democraţia, noi respectăm democraţia” , niciunul nu şi-a găsit timp, din păcate, să respecte democraţia în interior (…). Din păcate, discursul public este unul, iar ceea ce se întâmplă în interior este altceva” a mai spus Jidveian.

„Lupul tânăr” a vorbit şi despre ce a pierdut şi ce a câştigat în urma carierei politice, câţi bani a investit într-o campanie electorală, dar şi despre regretele după cei 13 ani de politică.

El a anunţat că în perioada imediat următoare îşi va da demisia din funcţia de copreşedinte al ALDE, din partid, dar şi din funcţia de consilier local şi se va dedica profesiei şi familiei.

Deşi încă rezervat în declaraţii, Ovidiu Jidveian a făcut multe dezvăluiri din culisele politicii din Alba, despre cum se trag sforile, dar şi despre colaborarea sa cu unii dintre oamenii politici din judeţ.

Mai multe despre ce se întâmplă în spatele scenei politice aflaţi din „Testul de sinceritate”, cel mai longeviv talk-show de televiziune din judeţul Alba:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alupigus

    joi, 03.11.2016 at 10:03

    Ba uratule nu iti ajunge ca ai fost subprefect de alba si ai facut abuz in functie?
    Ai facut trafic de influenta si ai obligat Mediu sa iti dea autorizatie integrata pentru functionarea carierei tale de piatra de la Almasu?
    Lasa-ne.

  2. Vasi Lucian BUJOR

    duminică, 12.02.2017 at 19:01

    Problema este, in opinia mea, ca nu ni se ofera o educatie politica tocmai ca sa nu constientizam raul care ni se face. Faptul ca acest domn a esuat se datoreaza faptului ca doctrina socialista este nociva, pentru ca oricat de bine intentionat, de profesionist, de muncitor ai fi, nu poti face bine. Pur si simplu scopul ei este sa inrobeasca lumea si sa puna puterea in mainile catorva oameni.

    Vladimir Lenin: Scopul socialismului este comunismul.

    PS. Deseori este intalnita practica in care pentru a accepta ceva nociv, ne este pus pe tava cu ceva benefic, in cazul de fata socialist-democrat, care e o contradictie in termeni precum curva virgina. Am lucrat in Romania un an de zile. Toate orasele dominate de PSD erau vai si amar.

    PPS. Celor care zic ca le da PSD-ul bani, le zic urmatoarele: nu va da pensii mai mari sau salarii pentru ca ei nu produc bani. Rolul guvernantilor, care sunt platiti corespunzator si fara sa fure, este doar sa creeze si sa gestioneze infrastructura, scheletul, pe care noi sa ne construim tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax