|

VIDEO TESTUL de SINCERITATE pe Alba24 cu europarlamentarul Victor Negrescu. Despre majorarea salariilor la stat, investiţii şi Centenarul Unirii la Alba Iulia

victor negrescu dan lungu testul de sinceritate 2017Invitat la Testul de Sinceritate pe Alba24.ro, europarlamentarul Victor Negrescu a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Dan Lungu şi a explicat care ar fi, în opinia sa, câteva soluţii pentru reuşita economică a României, dar a analizat şi contextul majorării de salarii şi scăderilor de taxe. Toate acestea, având în vedere cele 100 de zile de guvernare PSD în România. A vorbit şi despre Centenarul Unirii la Alba Iulia.

“Guvernul a schimbat practic dinamica acţiunilor guvernamentale. Se gândeşte şi la partea de redistribuire a bogăţiei. În consecinţă vorbim de pensii garantate mai mari, de mărirea salariilor în administraţia publică, de scăderi de taxe, pentru companii şi IMM. În termini generali, am căutat să schimbăm măsurile impuse de austeritate ale fostelor guvernări de dreapta şi să mergem pe investiţii clare pe economie, în oameni. În definitiv, una dintre problemele mari cu care s-a confruntat România este că resursa umană de calitate pleca din ţară. De aceea vorbim astăzi de schimbarea grilei de salarizare din sistemul public, de aceea am mărit salariile pentru profesori şi medici, de aceea am mărit bursele pentru studenţi sau alte avantaje de acest gen. Vorbim de astfel de măsuri care să-i ţină în ţară”, a spus Negrescu.

A amintit şi de investiţii punctuale, spre exemplu programul Start Up Nation, care, potrivit acestuia, urmează să fie prezentat inclusiv în judeţul Alba. Întreprinderile noi, ce vor fi înfiinţate anul acesta, vor primi 200.000 de lei pentru a-şi dezvolta afacerile.

A dat explicaţii şi despre discuţia privind impactul asupra bugetului al acestei duble măsuri – scăderea taxelor şi creşterea salariilor la stat, având în vedere experienţa sa de la Bruxelles şi nu numai.

A dat şi exemple de posibile investiţii în Alba Iulia, implementarea grilei unice de salarizare şi proiectul Centenarul Unirii la Alba. A amintit care sunt cele trei proiecte principale, în viziunea guvernului, ce măsuri are în vedere pentru promovarea municipiului şi a importanţei istorice a acestuia şi despre discuţiile la nivel local şi naţional despre acest moment important din 2018.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=560765avatar Publicat de pe 18 aprilie 2017 şi actualizat pe 18 aprilie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Justitiarul: Pentru asa ceva ar trebui reintrodusa pedespsa cu moartea!!! Un astfel de calau nu are de ce sa mai fie...
  • Vasile: Trag speranta ca judecatorii vor lua masuri ca acest animal de prada sa nu mai poata respira aerul libertatii...
  • Tara lui Papura Voda: Daca primavara-vara, cand e perioada cea mai potrivita, lucrarile abia inainteaza pe primele 2...
  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI