Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO TESTUL de SINCERITATE pe Alba24 cu europarlamentarul Victor Negrescu. Despre majorarea salariilor la stat, investiţii şi Centenarul Unirii la Alba Iulia

Publicat

negrescu

victor negrescu dan lungu testul de sinceritate 2017 Invitat la Testul de Sinceritate pe Alba24.ro, europarlamentarul Victor Negrescu a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Dan Lungu şi a explicat care ar fi, în opinia sa, câteva soluţii pentru reuşita economică a României, dar a analizat şi contextul majorării de salarii şi scăderilor de taxe. Toate acestea, având în vedere cele 100 de zile de guvernare PSD în România. A vorbit şi despre Centenarul Unirii la Alba Iulia.

“Guvernul a schimbat practic dinamica acţiunilor guvernamentale. Se gândeşte şi la partea de redistribuire a bogăţiei. În consecinţă vorbim de pensii garantate mai mari, de mărirea salariilor în administraţia publică, de scăderi de taxe, pentru companii şi IMM. În termini generali, am căutat să schimbăm măsurile impuse de austeritate ale fostelor guvernări de dreapta şi să mergem pe investiţii clare pe economie, în oameni. În definitiv, una dintre problemele mari cu care s-a confruntat România este că resursa umană de calitate pleca din ţară. De aceea vorbim astăzi de schimbarea grilei de salarizare din sistemul public, de aceea am mărit salariile pentru profesori şi medici, de aceea am mărit bursele pentru studenţi sau alte avantaje de acest gen. Vorbim de astfel de măsuri care să-i ţină în ţară”, a spus Negrescu.

A amintit şi de investiţii punctuale, spre exemplu programul Start Up Nation, care, potrivit acestuia, urmează să fie prezentat inclusiv în judeţul Alba. Întreprinderile noi, ce vor fi înfiinţate anul acesta, vor primi 200.000 de lei pentru a-şi dezvolta afacerile.

A dat explicaţii şi despre discuţia privind impactul asupra bugetului al acestei duble măsuri – scăderea taxelor şi creşterea salariilor la stat, având în vedere experienţa sa de la Bruxelles şi nu numai.

A dat şi exemple de posibile investiţii în Alba Iulia, implementarea grilei unice de salarizare şi proiectul Centenarul Unirii la Alba. A amintit care sunt cele trei proiecte principale, în viziunea guvernului, ce măsuri are în vedere pentru promovarea municipiului şi a importanţei istorice a acestuia şi despre discuţiile la nivel local şi naţional despre acest moment important din 2018.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax