Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO TESTUL de SINCERITATE pe Alba24 cu Victor Negrescu, singurul ministru pe care județul Alba îl are în Guvernul Tudose

Publicat

IMG_0821 Invitat la ”Testul de Sinceritate” , într-un cadru mai deosebit, în Cetatea Alba Carolina, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a răspuns întrebărilor adresate de Alba24, în contextul preluării înaltei funcţii în stat. Negrescu este singurul membru din conducerea PSD Alba care a fost învestit într-o funcție de ministru din actualul Guvern, în urma rezultatelor bune pe care le-a obținut în activitatea de europarlamentar.

Emisiunea a fost moderată de jurnalistul Dan Lungu. Victor Negrescu a explicat de ce a ales să accepte funcţia de ministru în Cabinetul Tudose, amintind de experienţa sa de europarlamentar și de faptul că din această funcție va putea reprezenta mai bine județul Alba în guvern și va putea să acționeze mult eficient pentru rezolvarea problemelor cetățenilor români din UE.

Victor Negrescu “Încă din prima zi am prezentat două priorităţi esenţiale, nu doar pentru mine, ci şi pentru soarta României în plan european. Primul mesaj a fost cel al consensului naţional, politic, în domeniul afacerilor europene. Cred sincer că, pentru ca România să fie puternică la nivel european, trebuie să lucrăm împreună: toate instituţiile, Guvernul, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială. (…) de asemenea, fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă ce înseamnă afaceri europene, care este rolul României în Uniunea Europeană, să cunoască drepturile de cetăţean european”, a spus Negrescu.

Acesta s-a referit şi la modul în care se poate ajunge la consens politic, amintind de vizita în România a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, cu prilejul căreia partidele şi instituţiile representative ale statului au transmis aceleaşi mesaje, “crescând capacitatea de negociere cu partenerii europeni”, potrivit lui Negrescu. Acesta a menţionat şi semnarea unui protocol de colaborare şi de negociere în domeniul afacerilor europene la Cotroceni, în contextul vizitei preşedintelui Franţei în România, protocol ce prevede discuţii cu partea franceză, în luarea unor decizii importante în UE. A mai dezvăluit şi faptul că vor fi colaborări economice între cele două ţări (industria auto şi alte sectoare, pentru a genera produse ce vor putea fi vândute oriunde în lume) şi în domeniul securităţii cibernetice.

testul de sinceritate, victor negrescu A spus, de asemenea, că au fost semnate două parteneriate. în domeniul industriei de apărare, de colaborare între companii de resort. Este vorba despre schimb de experienţă, tehnologii, know how, pentru a genera produse (integral sau parţial în ţară). “Îmi doresc ca şi uzinele noastre din Cugir să poată profita de pe urma acestor noi demersuri”, a precizat Negrescu.

A amintit şi demersurile pentru ca Agenţia Europeană a Medicamentului să fie găzduită de România.

“Eu nu-mi doresc să facem aceste lucruri pentru mine, ca ministru. Acest obiectiv depăşeşte interesul unui guvern. Este vorba despre ce rămâne ulterior, ce clădim astăzi va rămâne ca o moştenire şi pentru cei care vin ulterior, le va fi util pentru a promova interesele României. Altfel, nu vom fi puternici şi vom fi percepuţi ca o ţară de rang second”, a mărturisit Victor Negrescu.

Aflaţi detalii interesante, de culise, din politica românească în context european, la Testul de Sinceritate pe Alba24:

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax