Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Topul celor mai bune zece videoclipuri ale anului 2015. Cine conduce clasamentul

Publicat

topvideoclip2015 Un top al celor mai bune zece videoclipuri ale anului 2015 a fost întocmit de către revista Rolling Stone. Producţiile alese de editori fac referire la cele mai importante chestiuni ale societăţii şi la problemele cotidiene ale oamenilor.

Pe ultimul loc în topul întocmit de revista Rolling Stone se află artistul belgian Stromae, cu videoclipul piesei „Quand C’est?”, inclusă pe albumul „Racine Carrée”. Deşi s-a lansat în 2013, doi ani mai târziu, artistul a ajuns să fie difuzat în Statele Unite ale Americii. Videoclipul piesei „Quand C’est?”, regizat de Xavier Reyé, nu este cel mai recent, dar este cel care arată cel mai bine talentul de a comunica dramatismul artistului, notează publicaţia americană.

YouTube video

Locul al nouălea în top este ocupat de trupa coreeană K-pop Red Velvet, cu „Dumb Dumb”, piesă ce face parte de pe albumul de debut al grupului, „The Red”, apărut în septembrie 2015. Videoclipul, regizat de Beomjin J, iese în evidenţă prin „estetica distinctă”, după cum notează Rolling Stone.

YouTube video

Videoclipul piesei „Empty Threat”, regizat de Austin Peters pentru grupul scoţian Chvrches se află pe locul al optulea în clasament. El prezintă călătoria unui grup de adolescenţi adepţi ai stilului goth spre un parc de distracţii din Florida. Regizorul se axează pe sentimentul de apropiere, de înrudire, făcând referire mai puţin la ce însemnă a fi în afara normelor şi mai mult la găsirea unui sprijin.

YouTube video

Pe locul al şaptelea în topul întocmit de revista americană Rolling Stone se află videoclipul piesei „Sorry”, interpretată de Justin Bieber. Regizat de Parris Goebel şi filmat într-un decor simplu, alb, acesta este „oficial” un videoclip dance.

YouTube video

Kendrick Lamar cu videoclipul piesei „Alright” se află pe locul al şaselea. Deşi specializat în videoclipuri glossy, regizorul Colin Tilley schimbă registrul, înfăţişându-l pe Lamar, într-o poveste ilustrată alb-negru, ce durează aproximativ 7 minute, drept un supererou.

YouTube video

La jumătatea clasamentului se află Will Butler, membrul trupei Arcade Fire, şi videoclipul single-ului „Anna”. Protagonistă este actriţa Emma Stone, care dansează după o coregrafie realizată de Ryan Heffington. De asemenea, videoclipul este – în opinia publicaţiei – amuzant şi lipsit de inhibiţii.

YouTube video

Videoclipul animat realizat de Nicos Livesey pentru piesa „Glore” a grupului garage punk Radkey ocupă locul al patrulea în top. Videoclipul impresionează prin tehnica folosită.

YouTube video

În top trei cele mai bune videoclipuri ale anului 2015 se află, pe locul al treilea, „Hotline Bling”, regizat de Director X pentru rapperul Drake, care combină un decor structurat perfect cu mişcările de dans ale artistului.

YouTube video

Pe locul al doilea în clasamentul Rolling Stone se află videoclipul piesei „Norf Norf”, de Vince Staples, pe care acesta l-a realizat împreună cu Spike Jordan. Filmat alb-negru, videoclipul doreşte să arate cât de normale au devenit agresivitatea, intimidarea şi hărţuirea pentru oamenii care sunt nevoiţi să le îndure zilnic.

YouTube video

Primul loc în clasament este ocupat de videoclipul piesei „WTF (Where They From)” a interpretei rap Missy Elliott. Acesta dovedeşte că Elliott este în continuare o îndrăzneaţă inovatoare, aşa cum a demonstrat în urmă cu aproximativ 20 de ani, odată cu videoclipul de debut, „The Rain”. Videoclipul este regizat de David Meyers şi o duce pe artistă în afara spaţiilor suprarealiste cu care şi-a obişnuit publicul. Deşi dansează şi cântă pe străzi, ea pare un vizitator din viitor, datorită costumului realizat din fragmente de sticlă spartă. Totuşi, arată creativitate, mai notează publicaţia.

YouTube video

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax