Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: TRASEU de WEEKEND. O tură pe „Drumul Regelui”, la altitudini ameţitoare. Ce trebuie să ştii dacă vrei să mergi pe Transalpina

Publicat

YouTube video

transalpina Ultimele zile de vară şi vremea cu temperaturi de caniculă ne îndeamnă spre locuri mai răcoroase şi judeţul Alba se poate lăuda cu peisaje montane spectaculoase. Astfel că aveţi de unde alege, iar unul dintre cele mai atractive trasee este Transalpina, drumul care traversează trei judeţe şi urcă până la altitudinea de peste 2000 de metri.

Dacă vestea bună a venit acum o săptămână, şi anume că s-a deschis oficial accesul pe cel mai spectaculos tronson, cel dintre Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Rânca (Gorj), iar reparaţiile carosabilului de pe segmentul din judeţul Alba, între Sebeş – Petreşti şi zona Oaşa au fost finalizate, nu mai rămâne decât să vă pregătiţi maşina sau motocicleta pentru „drum de munte”, să nu vă uitaţi aparatele de fotografiat şi minimum necesar pentru picnic şi să vă relaxaţi la aer curat.

(P)  Adidasi  și haine sport pentru drumeții pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

După ani de așteptare, turiștii se pot bucura de deschiderea oficială a celei mai înalte șosele din România. Cei care vor să petreacă un weekend la peste 2.000 de metri trebuie să se grăbească și să își facă rezervări din timp la cazare, deoarece majoritatea pensiunilor sunt ocupate în această perioadă a anului.

De asemenea, cei care vor să meargă pe Transalpina cu autoturisme sau motociclete trebuie să ştie că accesul pe tronsonul amintit este permis doar între orele 7.00 şi 19.00. Şi sunt impuse restricţii de viteză, de maximum 30 de kilometri la oră. Pe acest drum nu au acces autovehiculele cu masă totală mai mare de 3,5 ton. Șoseaua a fost marcată, au fost montaţi parapeţi, dar mai trebuie pus strat de asfalt de uzură. De asemenea, marcajele sunt provizorii.

Pentru cei care încă nu au fost curioşi să vadă Transalpina sau să afle ceva despre istoria ei, vă spunem că în jurul subiectului legat de primii constructori ai acestui drum sunt încă discuţii. Potrivit unor surse, acesta a fost construit de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărţile de istorie este trecut sub denumirea de coridorul IV strategic roman. Există şi o legendă locală care spune că, la sfârşitul secolului XVIII şi la începutul secolului XIX, fiecare familie de localnici a participat la construirea unei porţiuni din acest drum, în funcţie de posibilităţile sale fizice şi financiare.

Alte surse afirmă că Transalpina a fost construită de germani, din rațiuni militare, în timpul primului război mondial.

În anul 1938, Regele Carol al II-lea a inaugurat Transalpina la Poiana Sibiului, de unde vine și numele de „Drumul Regelui”. În acea vreme, traseul era considerat o mare realizare tehnică, cu rol economic, strategic şi militar, cu atât mai mult cu cât oamenilor le era proaspătă în minte perioada în care li se impusese religia catolică şi când unele familii au plecat pe acest drum pentru a-şi păstra tradiţia.

Dacă sunteți curioși să vedeți ce vă așteaptă pe Transalpina, puteţi vedea imagini VIDEO cu o călătorie cu maşina pe Drumul regelui:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax