Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Un rocker vrea să candideze la Primăria Alba Iulia. Printre obiectivele sale, legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare

Publicat

12805705_10201847271299387_3020931008457514910_n Un rocker din Alba Iulia şi-a anunţat, recent, intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului. Printre obiectivele sale se numără legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare. Dan Tudor, chitaristul trupei ZadaR, consideră că realizarea acestor două obiective ar contribui decisiv la dezvoltarea oraşului, mult mai mult decât turismul.

Chitaristul trupei ZadaR, Dan Tudor, şi-a anunţat, recent, intenţia de a candida la Primăria Alba Iulia, precizând că are „idei originale, neortodoxe, dar pline de randament”. Acesta a demarat campania pe Internet unde a transmis într-un video principalele sale idei cu privire la dezvoltarea oraşului. Printre acestea se regăsesc şi legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare, după exemplul oraşului olandez Amsterdam.

Rocker-ul din Alba Iulia susţine că ideea de a candida i-a venit „într-o seară la o bere”, fiind „supărat pe ceea ce vede în acest oraş”. „Mi-am zis că trebuie făcut ceva, că trebuie schimbat ceva și mi-am zis că dacă nu fac eu asta, cine să facă? Toți ne plângem de ceva și stăm și nu facem nimic”, a transmis chitaristul Dan Tudor într-o filmare postată pe Internet.

https://www.youtube.com/watch?v=nqruZp9ZUkU

„Am împărtășit ideea cu prietenii mei care au râs toți. Mi s-a spus că o să am probabil vreo 20 de voturi, dar eu merg înainte şi încep campania cu ajutorul unui telefon. (…) Aș încerca idei mai originale. Consider că oraşul acesta, ţara această, se află într-o situaţie de criză în care trebuie acţionat ca atare. Ne trebuie idei de criză în situaţii de criză. Am luat exemplul Olandei. O ţară mai mică decât România şi mai puţin bogată, aflată chiar sub nivelul mării. Ce au făcut oamenii aceştia? Au zis hai să oferim celor ce vin în Amsterdam ceva ce în alte oraşe nu există şi au legalizat prostituţia şi consumul de droguri uşoare, iar, sigur, peste 90% din cei care merg acolo, pentru asta merg. De ce să nu facem şi asta la Alba Iulia, dacă asta ne-ar aduce foarte mulţi bani. Doar pentru că nu am mai făcut asta? Să nu credeţi că nu există prostituţie sau nu există consum de droguri uşoare. Să nu credeţi că pensiunile acestea care le vedeţi prin satele dimprejur sunt, de fapt, locuri în care merg turişti și stau să vadă o oaie. Nu!”, spune chitaristul Dan Tudor.

Viitorul candidat mai arată arată că un primar „are nevoie de multă dragoste faţă de oameni”, iar aici el e campion. „Aş chema artişti din toată lumea şi aş face din acest oraş capitala artişilor. (…) Pot să spun cu mâna pe inimă că încă nu am reuşit să-mi bat joc de un om în viaţa mea. Nici măcar de cei care mi-au făcut rău”, spune chitaristul. Dan Tudor mai spune că „urăşte politica pentru că nu e bine făcută” de oameni cu cravată „care nu au suflet, care nu vor să schimbe ceva și vor doar lor să le meargă bine”, precizând că el nu o să ne fure.

„Am observat, în liceu, că dacă am furat un pix de la un coleg a doua zi mi-am pierdut ghiozdanul. Dacă iei ceva de la cineva o să pierzi mult mai mult în viitorul apropiat”, a mai spus Dan Tudor. Mai mult, el spune că s-ar lipsi şi de indemnizaţia de salariu şi are nevoie doar de „strictul necesar existenţial”. Candidatul mai susţine că a făcut „un pic” pentru cultura acestui oraş prin activitatea în cadrul trupei ZadaR.

Acesta nu ezită nici să-l critice şi să-l ironizeze pe primarul Mircea Hava, susţinând că „altul, în timpul acesta, făcea două piramide sau popula o insulă”. Pentru a putea candida, Dan Tudor are nevoie de cel puţin 500 de semnături de susţinere.

YouTube video

La trei zile de când a început să strângă semnături, Dan Tudor a transmis că a adunat „puțin peste 30”, deci o medie de aproximativ 10 semnături pe zi. „În ritmul acesta nu voi putea strânge semnăturile. Ca și candidat independent nu am pe nimeni în spate, nu am nici o gașcă, nici o sponsorizare, nici stegulețe, nici artificii”, a mai spus Dan Tudor. Chitaristul a lansat și o provocare pentru ceilalți candidați, în care aceștia să povestească de unde au bani să-și promoveze campania electorală.

Trupa „ZadaR” s-a născut în 2011 odată cu colaborarea chitaristului Dan Tudor cu vocalul Vali Andronache. Formația a înregistrat la foarte scurt timp un prim mare succes cu piesa „Tu nu eşti” care a fost difuzată la un radio din Germania, ajungând până pe locul I într-un top unde a rămas timp de 2 săptămâni, piesa fiind interpretată în limba română.

Foto: facebook (Dan Tudor)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax