Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | USL Alba „scârțâie rău”. Florin Roman: „În Consiliul Local Alba Iulia nu mai există niciun fel de USL”

Publicat

YouTube video

Vrajba continuă în interiorul USL Alba, după ce, de curând, grupul consilierilor locali social-liberali a votat diferit proiectul de hotărâre privind transportul public local și după ce discuțiile în contradictoriu au ajuns la un nivel „scandalos” între liberalul Florin Roman și social-democratul Ioan Dîrzu. Consilierul local Rareș Buglea susține că, în CL, USL nu funționează pentru că „unii colegi nu înțeleg să facă opoziție”, Florin Roman consideră că „în CL nu mai există niciun fel de USL”, iar senatorul Teodor Atanasiu afirmă că „există locuri unde colaborarea scârțâie rău”.

Rareș Buglea: „Suntem nevoiți să refacem ABC-ul Opoziției”

Consilierul local liberal a făcut un apel public la colegii social-democrați ca, înainte de ședințe să se întâlnească toți pentru a se pune de acord cu privire la votul USL, făcând referire la „liderul consilierilor locali PSD, avocatul Ovidiu Jidveian”:

„Transmit îndemnul către colegii consilieri locali din USL, mai precis către liderul acestora, avocatul Ovidiu Jidveian, să reluăm practica de a ne întâlni cu toții înainte de ședințele de CL și să ne spunem punctele de vedere, pentru că ne trezim acolo că unii ne bulversează. I-am văzut și pe colegii din PSD că nu știu în ce direcție să voteze: anti – atunci când li se pare că Puterea o ia razna sau să își urmeze liderul de formațiune și să voteze cu Puterea, chiar dacă acest lucru este în detrimentul cetățenilor. Pentru asta mă văd nevoit să refacem ABC-ul opoziției. Noi aici la Alba Iulia avem un rol foarte clar din Opoziție, nu de a bloca proiecte pentru municipiu, ci de a exercita un control pentru ca Puterea nu cumva să o ia razna și să facă abuzuri așa cum este tentată să facă. În momentul de față avem cu transportul public o cheltuială echivalentă pentru transportul fiecărui cetățean cu taxiul. Votul surpriză din partea colegului Jidveian apare de fiecare dată la proiecte foarte valoroase: contracte cu Grup Corint, costisitorul proiect al transportului public cu STP. La nivelul Consiliului Local, USL nu funcționează pentru că sunt colegi care nu înțeleg să facă Opoziție„.

Florin Roman: „În Consiliul Local Alba Iulia nu există niciun fel de USL”

„Nu înțeleg cum ieși în conferință de presă la ora 13.00 și spui că nu vei vota proiectul de hotărâre cu majorarea biletelor și cu subvențiile pentru STP, argumentat, că nu vrei să contribui la jaful public și peste 2 ore să te reevaluezi și să îți dai seama că ai greșit. Mi se pare că domnul avocat Jidveian a făcut o afirmație foarte gravă când a spus că <este un contract păgubos> cel pentru transportul local. Atunci, înseamnă că acesta trebuie denunțat civil și penal. Cei care au votat pentru un contract păgubos vor fi vinovați de păgubirea Consiliului Local și vor fi trași la răspundere. Se poate cere renegocierea contractului sau întreruperea lui. Votul domnilor Jidveian și Crișan au rupt USL-ul în Consiliul Local. Din punctul meu de vedere, în Consiliul Local nu mai există niciun fel de USL.”

Atanasiu: „Avem locuri unde colaborarea scârțâie, și scârțâie rău”

„La nivel parlamentar, am avut o acțiune comună cu parlamentarul Dîrzu. La nivelul Consiliului Județean am înţeles că există o colaborare bună cu primarii PSD. La nivelul Consiliului Local, consilierul Buglea v-a explicat sincopele. Avem locuri unde puteam colabora și locuri unde colaborarea scârțâie, și scârțâie rău. Atâta timp cât încercăm să fim onești și să ne respectăm, lucrurile merg bine. În momentul în care încerci să fii altcineva decât ești, declari una și faci alta”, a explicat Teodor Atanasiu.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. andrei

    sâmbătă, 20.04.2013 at 17:21

    Sa va fie rusine politicienii lu peste ati uitata ca ati batut palma cu hava si acuma va trebuie alianta usl in consiliu local…..la cosu de gunoi cu voi expiratiilor!!!!!

  2. Pingback: USL Alba a împlinit un an de când este la putere: Mai multe proiecte lansate, promisiuni ratate, lupte interne și multe funcții ocupate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax