Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Consilier local PDL din Aiud, reţinut de DIICOT pentru trafic de minori. Este acuzat că a intermediat întâlniri între prostituate şi clienţi

Publicat

YouTube video

Molnar Geza, consilier local PDL din Aiud a fost reţinut de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism. Este acuzat că intermedia întâlniri între prostituate şi clienţi şi a înlesnit astfel practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a spus că persoanele care au întreţinut relaţii sexuale cu victimele „erau oameni din anturajul inculpatului, oameni de afaceri, oameni din diferite medii cu atribuţii”.

UPDATE 1: Inculpatul, Molnar Geza a depus contestaţie la decizia dată de Tribunalul ALba, miercuri, urmând să ajungă în atenţia Curţii de Apel Alba Iulia şi DIICOT.

UPDATE:  Tribunalul Alba a admis propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de consilierul local. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel. Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a declarat că inculpatul riscă pentru aceste fapte o pedeapsă între 5-12 ani de închisoare. Potrivit acestuia, investigarea în acest caz s-a început din toamna anului trecut, dar racolarea minorei s-a produs la sfârşitul verii 2013. Inculpatul a recunoscut parţial faptul că a intermediat să se întreţină relaţii sexuale pentru anumite persoane cu victimele. Nu percepea taxe pentru victime, dar în schimb beneficiile din partea clienţilor îl ajutau în poziţia de consilier local pe care o avea.

Marţi, DIICOT împreună cu BCCO au efectuat percheziţii la „o persoană într-o cauză privind trafic de persoane şi trafic de minori şi proxenetism, într-o cauză în care sunt doi suspecţi, faţă de unul (Molnar Geza – n.r,) s-a pus în mişcare acţiunea penală în calitate de inculpat şi a fost reţinut. Este vorba despre o persoană din municipiul Aiud, o persoană de 68 de ani, care a racolat un număr de trei persoane de sex feminin, o minoră de 15 ani şi celelalte două majore, pe care prin înşelăciune în sensul că le-a atras promiţându-le că le va ajuta, în diferite ipostaze şi cu anumite persoane şi în funcţie de calitatea sa, să aibă anumite beneficii şi materiale şi de promovare, din punct de vedere personal”, a declarat procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan.

Potrivit acestuia, tinerele erau obligate să întreţină realaţii sexuale cu mai multe persoane de sex masculin, astfel că până acum au fost identificaţi un număr de şapte clienţi. Aceştia au fost audiaţi în calitate de martori.

În acest caz s-a luat în considerare şi victima minoră, care are 15 ani şi de faptul că s-a profitat de vulnerabilitatea acesteia, iar conform legii fapta este mult mai gravă şi atrage sancţiuni mai mari, având în vedere că s-a profitat de minoritatea persoanei, cu tot ceea ce presupune vulnerabilitatea psihicului şi comportamentului.

Mureşan a spus că „inculpatul nu beneficia neapărat de avantaje materiale directă, adică nu sumele pe care le obţinea de la cele trei persoane de sex feminin, pentru care intermedia practicarea prostituţiei, ci erau şi de altă natură de genul influenţă, câştigarea prieteniei şi alte lucruri cu privire la clienţi”.

Procurorul-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a spus că persoanele care au întreţinut relaţii sexuale cu victimele „erau oameni din anturajul inculpatului, oameni de afaceri, oameni din diferite medii cu atribuţii”.

Pe minora de 15 ani, Molnar Geza a convins-o să se prostitueze promiţându-i că o va ajuta să se realizeze şi că prietenele ei nu au posbilitatea să ia legătura cu persoane influente ca şi el, „că o va ajuta să ajungă tot mai sus, că nu i se va întâmpla nimic dacă o ţine pe lângă el pentru că are o anumită poziţie, poziţia respectivă îi va permite să îi asigure şi ei şi celorlalte două un anumit statut”, a precizat Mureşan.

Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau, potrivit procurorului-şef, „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”.

Mureşan a precizat că în acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi din toată ţara.

Medicul acţiona în racolarea victimelor, prin aflarea mai mulor informaţii despre ele, în special a situaţiei materiale, iar apoi, contra cost, le întreba dacă nu vor să întreţină relaţii sexuale, iar pentru început cu el.

Într-un comunicat DIICOT se menţionează că „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial  Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de minori şi proxenetismului.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul M.G., de profesie medic şi care deţinea o funcţie în cadrul unei autorităţi locale, a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale.

Activitatea infracţională a inculpatului M.G. a fost sprijină şi de suspecta B.L.F., de asemenea, cercetată în cauză.

Procurorii  DIICOT –  Serviciul  Teritorial  Alba Iulia a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de o persoană, urmând a fi sesizat Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”.

Procurorii menţionează că persoanele cercetate în cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Molnar Geza are casă în Aiud de 90 mp şi teren intravilan de 1000 mp, primite prin donaţie, pe numele soţiei. Este medic de familie, activitate din care a încasat anul trecut 15.000 lei, la care se adaugă 10.000 de lei din pensii.

Citește și Medicul din Aiud arestat pentru proxenetism va fi dat afară din partid. PDL vrea să-l schimbe din funcția de consilier local

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pensionar sarac

    joi, 13.03.2014 at 09:41

    Nu ma mir.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax