Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Teodor Atanasiu neagă orice asociere cu interlopii din dosarul instrumentat de DNA: „Nu i-am văzut în viața mea, nu îi cunosc”

Publicat

YouTube video

Deputatul liberal Teodor Atanasiu este acuzat de DNA că s-ar fi asociat cu mai mulți interlopi pe care i-ar fi răsplătit cu bani pentru mobilizarea electoratului la referendum. Unul dintre aceștia este Ghiță Grosu, un cunoscut al lumii infracționale, precum și al oamenilor legii, prin prisma dosarelor penale în care a avut, în decursul timpului, calitatea de inculpat. Atanasiu neagă că ar avea orice relație cu acesta și susține că prima dată când a auzit de el a fost joi, la audierile de la DNA.

Teodor Atanasiu a declarat că nu știe cum s-a făcut această asociere între el și Ghiță Grosu: „Am aflat de el ieri, la DNA la Cluj și m-am interesat de el, fiind singurul dintre cei prezentați, din Alba Iulia. I-am întrebat pe colegi dacă îl cunosc, am aflat de la ei că există un asemenea personaj și că are un trecut nu foarte curat, dar glorios. Tot ce pot să vă spun este că nu l-am întâlnit în viața mea. Nu știu cum s-a realizat asocierea. El o fi dat o declarație, fiind un client al domnilor ăștia care se ocupă de respectarea legii. Nu m-aș mira să-l fi pus să dea ce declarații vor ei. Eu cu omul ăla nu m-am întâlnit în viața mea, nu îl cunosc”.

Procurorii DNA îl acuză pe Atanasiu că, printr-un intermediar, ar fi trimis după alegeri bani lui Ghiță Grosu, ca răsplată pentru că a mobilizat lumea la urne. Politicianul neagă și aceste acuzații şi susție că el nu a avut cum să trimită bani, pentru că era plecat din oraș.

Deputatul PNL a dat de înțeles în fața presei că acest dosar apărut peste noapte nu este altceva decât o încercare de denigrare a imaginii sale și că este foarte probabil ca intenționat să se fi realizat asocierea lui cu acești interlopi. Atanasiu neagă, de asemenea, orice relație și cu Emanuel Samson, despre care spune că a auzit prima dată tot de la DNA.

Prezentă în conferință de presă, avocata Angelica Mocan susține că,,până la prezentarea materialului de urmărire penală, toate aceste pretinse probe nu sunt aduse la cunoștința persoanei învinuite, fapt ce încalcă flagrant dreptul la apărare și prezumpția de nevinovăție. Părerea avocatei este confirmată de cea a lui Teodor Atanasiu, care susține că, la momentul audierilor, el nu a fost informat despre acuzațiile care i se aduc pentru a putea să se apere și că nu i se pare normal ca, imediat după ce a ajuns acasă, DNA să emită către presă un comunicat detaliat cu toate aceste aspecte.

Deranjat de asocierea liberalilor cu interlopii din Alba s-a arătat și vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, care susține că este familiarizat cu activitatea infracțională a lui Ghiță Grosu de pe vremea când era jurnalist.

Vezi mai jos declarațiile:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pingback: Gheorghe Grosu, individul cercetat de DNA în dosarul ce îl vizează pe deputatul Atanasiu este un interlop retras la stână | alba24

  2. pogar

    luni, 20.08.2012 at 10:59

    numai minciuni spun politicienii

  3. Pingback: Atanasiu nu a fost propus ministru al Economiei din cauza învinuirilor DNA: „Am stabilit în partid că nu e cazul, până am dosar penal” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax