Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vine vara! Idei de vacanță : Selecție de oferte pentru un sejur de cinci stele pe litoralul Antalyei, în Turcia

Publicat

Dacă e să luăm în calcul peisajele împânzite cu ruine de castele, mulţimea de locuri încărcate de istorie, piețele unde totul se negociază, sau plajele de vis, atunci Turcia poate fi catalogată cu ușurință drept una dintre cele mai frumoase țări și destinații de vacanță. Indiferent dacă îţi place muntele, marea sau eşti pasionat de istorie, trebuie să știi că aici le găseşti pe toate. Dacă vrei să ai parte de un sejur în țara unde civilizația orientală se întâlnește cu cea occidentală, atunci agenția „Vacanța” – Agenție de turism din Alba Iulia cu sediul în Alba Mall și ziarul Alba24.ro, îți propun o selecție a celor mai bune pachete turistice, de la trei mari tour-operatori din țară.

Atunci când se vorbește despre excursii în Turcia, majoritatea se gândesc la vacanțe low-cost și la locuri precum Antalya, Kusadasi sau Istanbul. Chiar dacă optați pentru un sejur pe tărâmuri turcești, la prețuri pentru orice buzunar, nu înseamnă că veți avea parte de servicii de o calitate mai puțin bună. Antalya de pildă, „raiul pe pământ” cum mai este numită (nume provenit de la regele Attalos, care a ordonat găsirea celui mai frumos loc de pe pământ), sau „capitala rivierei turcești” este gata să vă surprindă.

De exemplu, pentru 1.220 de euro pentru 2 persoane, Portobello Resort & Spa din Antalya, hotel de 5 stele, vă oferă 7 nopți de cazare în cameră dublă, cu vedere la mare și servicii all-inclusive, în perioada 12-19 iunie. În preț nu este inclusă asigurarea și transportul, dar dacă vă grăbiți puțin, cu siguranță găsiți bilete de avion la prețuri convenabile, la marile companii aeriene low-cost. Nu vă faceți griji pentru taxele de aeroport și transferul până la hotel, pentru că de asta se va ocupa agenția „Vacanța”.

Hotelul este situat pe faimoasa plajă cu pietricele Konyaalti, la 8 km față de centrul Antalyei și la 20 km distanță de aeroportul Anatlya. Camerele au balcon, cu vedere spre mare sau spre munte, în funcție de preferințe, baie privată cu cadă, telefon, uscător, AC, încălzire centrală, seif, minibar și TV satelit. De asemenea, clienții beneficiază și de servicii de curățătorie și spălătorie, servicii mediale și room service. Iar dacă nu doriți să serviți masa în cameră, o puteți face fie la restaurantul principal, fie la unul cu specific mexican sau italian.

Citește și Până în 10 APRILIE: Un sejur cumpărat de la agenția „Vacanța”, îți aduce o EXCURSIE GRATIS. Pachet special, oferit de partenerul Christian Tour

De asemenea, dacă vă gândiți cu ce să vă mai umpleți timpul, în afară de băile de soare deja programate, puteți opta pentru serviciile salonului de înfrumusețare al hotelului, sesiune de shopping în incinta complexului, coafor, închirieri de mașini, centru fitness, saună, baie turcească, piscină încălzită și în aer liber, sau jacuzzi. Și dacă tot aveți ocazia, poate n-ar fi rău să luați parte și la programele de animație din timpul zilei, la seratele cu spectacole, sau, de ce nu, la o petrecere în club.

Cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută, dacă ar fi să ne luăm după experiențele turiștilor, postate pe site-ul tripadvisor.com: „Este a doua oară când am venit la Portobello. Încă o dată, totul a fost fantastic”, spune una dintre clientele hotelului de lux, în timp e un altul este de părere că „Personalul este politicos, iar serviciile de fitness și piscina sunt de primă clasă. Totul este frumos, curat și bine întreținut. Dacă vă aflați în Antalya, vă recomand cu căldură acest hotel.” „Lucrul care m-a uimit de când am intrat în acest hotel, este numărul de personal angajat aici. Pentru orice dorești, nu trebuie să aștepti aproape deloc. Totul este prompt”, consideră unul dintre clienți. Din cele 345 de recomandări ale turiștilor pe tripadvisor.com, 138 clasifică hotelul drept „excelent”, în timp ce 32 sunt de părere că Portobello Resort & Spa Antalya este un hotel „sărăcăcios”.

Tot cam la aceiași bani, mai precis 1289 euro pentru două persoane, vă puteți caza la hotelul Vera Verde Resort, situat tot în Antalya. În preț sunt incluse 7 nopți de cazare, serviciile all-inclusive, transferul de la aeroport la hotel și retur și taxele de aeroport. „Plaja este aproape, camerele sunt curate, iar personalul politicos”, este afirmația unuia dintre foștii clienți ai hotelului, postată pe site-ul tripadvisor.com. Un altul este de părere că „desigur, fiecare hotel are punctele lui forte și slabe. Depinde cum privești și depinde de pretențiile fiecăruia. Per ansamblu, mi-a făcut o impresie bună. Mâncarea este mai mult decât suficientă și delicioasă. Camerele sunt curate, prosoapele sunt schimbate zilnic, iar menajera știe limba engleză – un mare plus, aș zice.  Și mai ești și întâmpinat cu zâmbete și suc! De asemenea, poți beneficia de serviciile piscinei oricând dorești”, spune un turist, pe același site. Dintre cele 169 de păreri postate pe site, peste 120 sunt favorabile hotelului, în timp ce restul îl cataloghează drept „de nivel mediu” sau „sărăcăcios”.

Citește și Recomandări Vacanța 2014: Sejururi exclusiviste în America de Sud și Orient sau la cel mai nou hotel de lux din Antalya

Dacă nu vă încântă această variantă, atunci hotelul White Lilyum (Antalya), vă stă la dispoziție, gata să vă ofere un sejur de neuitat. Pentru numai 1030 de euro/2 persoane, hotelul vă garatează 7 zile de cazare în cele mai bune condiții. De asemenea, puteți să vă relaxați la o baie turcească, SPA, hammam, sau să vă bucurați de piscină, fie ea exterioară sau interioară. Totodată, hotelul vă pune la dispoziție și o plajă proprie, situată vis-a-vis, la doar 50 de metri, masă de tenis, biliard și mini-club. Iar dacă ați încercat toate acestea și tot nu simțiți că ați avut parte de o vacanță completă, atunci puteți „bifa” și seria de show-uri tematice, organizate de hotel. „Am petrecut un weekend minunat cu familia mea. Personalul a fost foarte prieteos și de mare ajutor. Spa-ul este foarte drăguț, mâncarea este gustoasă și atmosfera pozitivă”, spune o turistă din Cipru, care și-a petrecut una dintre vacanțe la acest hotel.

Și dacă tot sunteți aici, de ce să nu profitați de ocazie și să vizitați și Muzeul regional al Antalyei (ce adăpostește o bogată colectie arheologică), cartierul vechi al orașului, numit Kaleiçi, unde se afla porțile împaratului Hadrian, muzeul Kaleiçi, mai multe moschei din perioada otomană. Printre acestea, ați putea alege să vedeți ruinele moscheii Korkut, construită în secolul al II-lea ca și templu roman, ulterior transformat în biserică creștină, pentru ca mai apoi, în secolul al XV-lea, să devină moschee.

Ca și activități recreative, Antalya oferă o largă paletă, de unde puteti alege: golful, rafting, scufundări, safari, călărie, vizitele la unul dintre cele 3 aquapark-uri, muzee, zona Kaleici (o zonă formată din foste case otomane, transformate în restaurante, hoteluri, cafenele sau magazine), sau orașul antic Aspensos, situat la doar 4 km de autostrada Antalya-Alanya.

Foto: google, tripadvisor.com

Citește și Mini-vacanța de 1 Mai: Cu mai puțin de 200 de euro, „cumperi” amintiri frumoase în Turcia, Grecia, Bulgaria sau pe litoralul românesc

(P) Dacă una dintre aceste oferte vă inspiră și dacă doriți să aveți un concediu de neuitat, Agenția „Vacanța”, partener Mareea, Christian Tour și Paralela45 vă așteaptă de luni până sâmbătă în Alba Mall, între 11.00 și 19.00. De asemenea, puteți solicita oferte personalizate în funcție de bugetul de care dispuneți apelând numărul de telefon 0724 559 444, prin e-mail: contact@agentiavacanta.ro sau completând formularul de pe pagina de internet Agentia Vacanța.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax