Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Vinerenii au reţea de apă şi canalizare, nu au însă apă potabilă

Publicat

Locuitorii din localitatea Vinerea-Cugir vor avea terminată, în curând, infrastructura reţelei de apă, dar vor mai avea de aşteptat până va curge apa pe ţevi.
Reţeaua de apă şi canalizare din Vinerea, la care se lucrează de aproximativ doi ani se află pe ultima sută de metri. Conform edilului şef Adrian Teban, până luna viitoare vor fi făcute ultimele branşamente, care în momentul de faţă sunt executate în procent de 90%.

„Cu toate problemele inerente unei astfel de lucrări de anvergură, ne bucurăm că am reuşit să ajungem la finalul ei, recepţia fiind programată pentru luna noiembrie. A fost o lucrare destul de grea, atât din punct de vedere financiar şi tehnic, cât şi din punct de vedere al disconfortului pe care oamenii au fost nevoiţi să-l suporte. Însă, faptul că locuitorii din Vinerea nu vor mai fi nevoiţi să folosească apa din fântâni la treburile gospodăreşti compensează tot acest disconfort, suportat în ultimii doi ani. Am adus reţelele până la poarta fiecărui locuitor, de acum ţine de opţiunea lor dacă doresc să beneficieze de apă curentă sau nu”, a declarat Teban.

Vestea rea este că, din păcate, canalizarea nu poate fi dată în folosinţă, deşi au fost introduse reţelele, întrucât nu există o staţie de epurare apei. Aceasta urma să fie creată în baza proiectului „Modernizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi tratare a apei uzate în aglomerarea Cugir”, care este parte componentă a proiectului judeţean “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, a cărui demarare a întârziat din motive ce nu ţin de administraţia locală.

„ Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să fie organizată licitaţia de execuţie a acestui  proiect, care presupune şi modernizarea staţiei de tratare din Cugir, precum şi continuarea reţelei de canalizare în Cindeni”, a declarat primarul Adrian Teban. Trebuie precizat că, odată cu finalizarea investiţiei de la Vinerea, întreaga suprafaţă a Cugirului va beneficia de reţea de apă.

Finalizarea lucrărilor aduce o veste bună şi pentru şoferi, exasperaţi în ultimii doi ani de săpăturile din asfalt. Din spusele primarului, în luna noiembrie vor fi demarate lucrările de reabilitare a carosabilului, iar, după turnarea covorului asfaltic, gropile din şosea vor deveni doar o amintire neplăcută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax