Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Proiecţie de film la Caponieră, în Cetatea Alba Carolina. Documentarul „Cinema, mon amour”

Publicat

afis-cinema-mon-amour Vineri seara, de la ora 19.00, sunteţi invitaţi la un nou eveniment din seria „Proiecții cu reflecții”, la Caponiera din spatele Palatului Apor, în Cetatea Alba Carolina. Veţi putea vedea cu filmul documentar „Cinema, mon amour” şi veţi putea participa la o discuție pe tema situației actuale a cinematografelor din țară.

Cu participări, aprecieri și premii la festivaluri de film internaționale, „Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta acestora zilnică de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț în viață.

Trăind în „epoca de aur” a cinematografiei, Victor visează să readucă zilele de glorie, dar se străduiește din răsputeri să țină pasul cu noua și cruda realitate. Într-un cinematograf lipsit de încălzire, care se ruinează pe zi ce trece, fără niciun ajutor din partea statului care deține clădirea, această bătălie a sa seamănă cu cea a lui Don Quijote.

Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture deoarece nu se poate despărți de locul unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Este convins că în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va înfrunta același destin ca majoritatea cinematografelor din România.

captura-cinema-mon-amour-3 Dacă la începutul anilor ’90 în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30.

Producția este în limba română și va fi subtitrată în limba engleză. Evenimentul se va desfășura la caponiera din spatele Palatului Apor, iar intrarea la eveniment este gratuită. Accesul la Caponieră se face prin aleea din partea dreaptă, înainte de intrarea la baza sportivă „Winner’s Țălnar Club”.

„Cinema, mon amour” (Alexandru Belc, România, Republica Cehă, 70 minute, 2015) este produs și distribuit cu sprijinul lui Bogdan Crăciun, Tudor Giurgiu, Aurelian Nica, Viktória Hozzová, Hanka Kastelicová, Radovan Síbrt, HBO Romania, Libra Film, Pink Productions.

Evenimentul este organizat de Asociația „Forum Apulum”, în cadrul proiectului KineDok prin asociația One World Romania, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia.

CINEMA MON AMOUR – Trailer from salvatimareleecran on Vimeo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax