Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: „Proiecții cu reflecții”. Documentarul „Expirat”, prezentat la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 19.00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi proiectat documentarul „Expirat”, produs în Norvegia în 2017. Proiecția filmului va fi urmată de o discuție cu publicul și invitații pe tema consumului exagerat și a risipei de alimente la nivel național și la nivel mondial.

Un nou eveniment din seria „Proiecții cu reflecții” organizate de către Asociația „Forum Apulum” va avea loc vineri seara, 24 noiembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Va fi proiectat documentarul Expirat, prin programul internațional KineDok oferit de către One World Romania. Producția este în limba norvegiană și va fi subtitrată în limba română. După proiecție, va avea loc o dezbatere împreună cu publicul și invitații, pe tema consumului exagerat și a risipei de alimente la nivel național și la nivel mondial. Despre acest subiect vor vorbi reprezentanți ai „Inițiativa Fără Risipă” implementată de „Societatea pentru Consum Responsabil” și reprezentanți ai Selgros Romania. De asemenea, la eveniment va fi prezentă și Andreea Bratosin din partea Asociației One World Romania care va vorbi publicului despre ceea ce înseamnă programul internațional KineDok și despre alte activități ale asociației.

Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Niște tineri plănuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment este propria lor regula: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km. În bogata țară a Norvegiei, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru. Ei plănuiesc un tur de 5 săptămâni pe bicicletă, din nordul Norvegiei către sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort uriaș care necesită ca ei să consume multă mâncare nutritivă pe parcursul drumului. Singura problemă este de altfel chiar propria și unica lor regulă: Toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate. Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun.


Trailer film:
https://vimeo.com/159609367

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/159609367″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax