Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI și DUMINICĂ, proiecții de film în Cetatea Alba Carolina. „Un pas în urma serafimilor” și „Planeta Petrila”

Publicat

collage În acest weekend, albaiulienii și turiștii sunt invitați în spațiul amenajat la caponiera din spatele Palatului Apor, pentru a petrece două seri aparte în compania a două filme de calitate. Vineri, începând cu ora 19.30, va avea loc proiecția filmului „Un pas în urma serafimilor”, iar duminică, tot de la aceeași oră va avea loc proiecția filmului „Planeta Petrila”.

Asociația „Forum Apulum” în parteneriat cu Asociaţia „One World Romania” și Lions Club Alba Iulia continuă seria, deja consacrată, de proiecții de film.

un-pas-in-urma-serafimilor Vineri seara, 22 septembrie, începând cu ora 19:30, Asociația „Forum Apulum” se alătură premierei naționale a uneia dintre cele mai așteptate și controversate producții artistice din cinematografia autohtonă în 2017. Filmul Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, surprinde aspecte din viața lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic, viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

planeta-petrila Duminică seara, 24 septembrie, începând tot cu ora 19:30, asociația va găzdui proiecția filmului documentar „Planeta Petrila” regizat de Andrei Dăscălescu. Acest film ilustrează povestea ultimei tone de cărbune exploatat la mina Petrila și a transformării acestei mine în spațiu artistic. În timp ce minerii intră în mină pentru ultima oară, artistul și fostul miner Ion Barbu se concentrează pe misiunea lui: să ocrotească mina de cărbuni din Petrila ca patrimoniu cultural. El acoperă clădirile minei cu picturi murale și organizează reprezentații, proteste stradale și un festival de teatru underground. Determinarea lui este admirabilă, iar arta sa este încărcată cu o absurditate potrivită situației.

Ambele proiecții sunt cu acces gratuit.

Caponiera care este locul de desfășurare a proiecțiilor se află în spatele Palatului Apor, în zona localului Framm’s, iar accesul se face prin aleea din partea dreaptă, înainte de intrarea la baza sportivă „Winner’s Țălnar Club”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax