Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Spectacol de teatru la Aiud. Nocturnele în Cetatea Aiudului – Zorii Zmeului, pus în scenă de elevi și actori din Franța

Publicat

ZZ3 V-aiud Primăria municipiului Aiud susține manifestări inedite marca Made in Aiud.  Este vorba, de data aceasta, de continuarea colaborării cu primăria din Cusset, Franța și Compania de teatru Procede Zebre din Vichy pentru realizarea unui spectacol inovativ la Aiud. În premieră în „orașul artelor” va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, Nocturnele în Cetatea Aiudului – Zorii Zmeului. Spectacolul va avea loc vineri de la ora 22.00, iar intrarea este liberă.

Evenimentul teatral continuă seria începută în anul 2016, Nocturnele Castelului Bran, organizată de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Castelul Bran și susținută media de TV5 Monde, Radio România Actualități și Radio România Internațional, la care au participat și elevii aiudeni.

Spectacolul de teatru este realizat pe baza textelor din literatura universală, Lautreamont, Bran Stocker și din literatura română, Vasile Alecsandri și volumul de poezie realizat de Centrul Cultural din Aiud, coordonator Ioan Hădărig, Poeme din alt secol și are ca temă centrală dorința omului pentru nemurire, dorința de tinerețe veșnică.

În viziunea directorului artistic, Fabrice Dubusset manifestarea îți propune promovarea patrimoniului local, a turismului cultural și a valorilor francofoniei. Într-o reprezentare artistică veritabilă, 15 elevi din Aiud, de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” coordonați de prof. Bușă Alexandra și prof. Gâlea Gabriela, 4 tineri din Cusset și 5 elevi din orașul Hida, jud. Sălaj, coordonați de prof. Daniela Ardelean, împreună cu actori profesioniști din Franța vor pune în scenă secvențe în care se împletește legenda lui Dracula cu ficțiunea, vorbind despre viață, dorință, iubire, teamă, infinit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax