Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vinurile de „Jidvei”, medaliate cu aur la concursurile internaționale, au fost savurate la Târgul „Gustos de Alba”

Publicat

Vinurile de aur ale podgoriilor „Jidvei” au fost oferite spre degustare albaiulienilor, la Târgul „Gustos de Alba”, ce s-a desfăşurat în week-end, în pavilionul expoziţional de pe Platoul Romanilor. După ce oenologi de renume din mai multe ţări au oferit vinurilor din judeţul Alba cele mai înalte districţii, compania „Jidvei” a pus la dispoziţia celor care ştiu să aprecieze o băutură de calitate aceste sortimente, la standul amenajat în incinta târgului.

Un vin cu totul special este Pinot Gris 2009, premiat cu aur în urmă cu o săptămână la Monte Carlo, în cadrul „Women and Wines of the World International Competition”, primul concurs internaţional de vinuri, cu un juriu alcătuit exclusiv din femei. Acesta a fost oferit pentru degustare, alături de alte sortimente, precum Sauvignon Blanc 2009, distins anul acesta la Târgul „Vinitaly”, cu Diploma di Gran Menzione.

La standul „Jidvei”, albaiulienii au avut ocazia să savureze, direct de la cei care au plasat numele judeţului Alba pe harta podgoriilor recunoscute internaţional, colecţiile de vinuri medaliate cu aur şi argint la concursuri din Viena, Paris sau Bruxelles. Spre exemplu, vinurile de „Jidvei” Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2009 şi Riesling Târnave Castle 2009, premiate cu aur la concursul Selezione del Sindaco, din Brindissi, Italia sau Feteasca regală şi Gewurztraminer, vinuri medaliate cu argint la Paris sunt doar câteva din sortimentele care constituie deliciul degustătorilor.

În colecţiile prezentate vizitatorilor târgului s-au regăsit şi Chardonnay, Riesling Italian, Traminer roz, vinuri premiate cu bronz la concursul AWC de la Viena în 2010 sau Fetească Regală, Riesling de Rhin şi vinul spumant Romantine Extra Brut, premiate cu argint, în cadrul aceluiaşi concurs. Toate aceste sortimente de vinuri pot fi achiziţionate de doritori şi în magazine.

Vinurile de „Jidvei”, ce au fost disponibile pentru degustare la Târgul „Gustos de Alba” deţin numeroase distincţii. Unul în mod special, Chardonnay 2009 a fost premiat cu aur la „Concours Mondial de Bruxelles”. La acest campionat mondial al vinurilor sunt prezenţi, anual, cei mai buni experţi internaţionali şi 7.000 de produse participante, din cele patru continente.

La standul „Jidvei” au fost prezentate şi vinurile care au reuşit să aducă companiei patru medalii de aur, la „Vinvest 2011”: Spumant Romantine Extra Brut, Pinor Gris – Colecţia „Grigorescu”, Fetească Regală şi Sauvignon Blanc – „Nec Puls Ultra”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax