Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Jidvei, 8 medalii la cel mai mare concurs din China. AUR pentru vinuri din gamele Grigorescu și Nec Plus Ultra

Publicat

Primăvara vine înfloritoare și aduce noi premii pentru Jidvei- una dintre companiile fanion a județului Alba și cel mai mare producător de vinuri din România.

Jidvei – Regele Vinului din România

Jidvei a înregistrat un nou succes, de această dată la China Wine & Spirits Awards, unde a câștigat opt medalii cu vinuri din gamele Grigorescu – soiurile Gewurztraminer, Pinot Gris și Nec Plus Ultra-  Sauvignon Blanc și  Chardonnay. Medaliat a fost și vinul spumant Mărgăritar.

 

medalii jidvei CWSA (China Wine & Spirits Awards) este cea mai importantă și mai prestigioasă competiție de profil din China. Cei 100 de jurați sunt atent selecționați din cei mai importanți  cumpărători de pe piață fiind importatori, distribuitori, retaileri și somelieri. Aceștia au degustat, în orb, și analizat vinuri și băuturi spirtoase din 55 de țări.

double_gold Medaliile CWSA sunt oferite vinurilor cu potențial pentru piața chineză — cea mai rapidă creștere mondială în industria vinurilor. În competiție se înscriu branduri cunoscute, precum și vinuri de tip boutiqueri. Vinurile sunt evaluate în funcție de categorie (vinuri liniștite, vinuri spumante și vinuri alcoolizate), soi, vechime și zahăr rezidual.

Compania Jidvei a fost distinsă cu 8 medalii pentru deosebitul gust pe care îl au soiurile de vin din gamele Grigorescu și Nec Plus Ultra. Dublă medalie de aur au primit Dry Muscat, Grigorescu – Roze și Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc, medalie de aur au primit Gewurztraminer, Pinot Grigio și Sauvignon Blanc, (toate din gama Grigorescu), vinul spumant Mărgăritar Alb a primit medalie de argint și Nec Plus Ultra Chardonnay medalie de bronz.

Sufletul poporului român, pe care Grigorescu îl surprinde exemplar în picturile sale, se regăsește în energia, delicatețea și parfumul catifelat al vinurilor Jidvei.

Aromele nobile te farmecă încă de la primul strop ce se rostogolește în pahar, iar picturile marelui artist român, reproduse pe etichetele sticlelor de vin, te poartă într-o altă lume. Poți alege între Dry Muscat, Gewurztraminer, Pinot Grigio sau Sauvignon Blanc, vinuri albe din soiuri aromatice, sau iți poți îndrepta atenția către vinul roze, un vin complex, cu arome ce sunt absorbite în simfonia gusturilor. Oricare ar fi dorința ta, fără îndoială vei fi purtat în universul artei.

Gama Nec Plus Ultra cuprinde soiuri precum Sauvignon Blac și Chardonnay, dar și un cupaj de Cabernet Sauvignon, Syrah și Pinot Noir vinificate în roze.

Aprecierea vinurilor din Gama Nec Plus Ultra merge mai departe de exclamații, verdictul dându-se la nivel înalt. Primul vin al gamei, Sauvignon Blanc 2009, a fost cel mai premiat vin alb românesc în anul lansării sale, fiind distins cu 8 medalii la cele mai importante concursuri internaționale de vinuri. Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra a primit medalia de aur în 2014 și 2015 la Concours Mondial du Sauvignon, dovedind astfel că aprecierea unui vin cu caracter de soi face granițele să dispară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax