Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Viorel Onea, condamnat la închisoare în Franţa pentru furt de utilaje agricole, va executa pedeapsa în România. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

tribunal

tribunal 1 Unul dintre inculpaţii condamnaţi în Dosarul utilajelor furate, aflat după gratii în România, va continua executarea pedepsei în ţară, după ce instanţa a refuzat extrădarea acestuia. Acesta a fost judecat şi în Franţa, pentru infracţiuni legate de furtul de utilaje agricole.

Viorel Onea a fost extrădat în Franţa, dar a revenit în România după o lună şi jumătate. Apoi, a fost condamnat, în final, la 4 ani de închisoare cu executare pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional. Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013.

În 24 mai 2017, Curtea de Apel Alba Iulia a respins extrădarea condamnatului în Franţa. Instanţa română a recunoscut sentinţa pronunţată în această ţară şi a dispus executarea acesteia în România.

”În baza art. 98 alin. 3 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală republicată, recunoaşte pe cale incidentală sentinţa pronunţată la data de 07.09.2015 de camera 1 JIRS de la Tribunalul Bordeaux prin care inculpatul Onea Viorel a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de: furt agravat de două circumstanţe, furt prin înşelăciune, efracţie sau escaladare într-o locuinţă sau un loc de depozitare agravat de o altă circumstanţă, participare la un grup infracţional în vederea pregătirii unei infracţiuni. Dispune executarea de către persoana solicitată Onea Viorel a pedepsei principale de 4 ani închisoare într-un Penitenciar din România”, se arată în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Viorel Onea se află la penitenciar unde are de executat, din 2016 altă pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, tot pentru infracţiuni de furt de utilaje din vestul Europei, introducerea şi vânzarea ilegală în România. În acest dosar, 26 de inculpaţi, membri ai grupării, au primit în total 108 ani de închisoare.

Vezi şi Condamnările din Dosarul Utilajelor Furate: Peste 100 de ani de închisoare pentru 26 de inculpaţi. Decizia de la Înalta Curte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax