Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Primarul Mircea Hava, audiat la DNA într-un dosar privind subvenții la transportul public din Alba Iulia. Vezi ce a declarat

Publicat

Primarul Mircea Hava a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul DNA din Alba Iulia, unde a fost audiat în legătură cu prelungirea contractului cu Societatea de Transport Public (STP) şi acordarea de subvenţii pentru pensionari, în reţeaua de transport local. Alţi şapte funcţionari publici din Primărie şi trei angajaţi STP au fost şi urmează să fie audiaţi pe acelaşi subiect.

În dosar sunt învinuite 11 persoane în total: 8 din primărie, inclusiv viceprimarii Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr şi alte trei persoane din cadrul STP, inclusiv directorul Stelian Nicola.

Este vorba despre acuzaţii privind prelungirea contractului cu STP şi acordarea unor subvenţii la transportul public din municipiu către pensionari.

Mircea Hava a venit la DNA însoţit de avocatul Iulian Gâlcă. Acesta nu a dorit să facă declaraţii pentru presă, ci a precizat doar că merge la DNA pentru a da declaraţii şi că nu cunoaşte dosarul în care este audiat.

UPDATE, Ora 11.45: Oliviu Gașpar, însoțit de avocatul Ioan Rus a părăsit sediul DNA.

„DNA-ul cercetează cum s-a prelungit contractul, dacă s-a prelungit. Contractul terminându-se, cei de la AIDA, am înţeles eu, nereuşind să demareze licitaţia pentru atribuirea serviciului, s-a luat hotărârea să se prelungească contractul, că nu se putea lăsa oraşul fără transport public. Asta e toată problema”, a declarat Gaşpar.

Potrivit avocatului Ioan Rus, „audierile la DNA sunt în legătură cu acordarea subvenţiilor către STP şi dacă s-au acordat legal. Există şi hotărâri de consiliu care au stabilit că se pot acorda aceste subvenţii sau au hotărât că pot beneficia toţi pensionarii din Alba Iulia de acest transport gratuit. Discuţia este legată dacă subvenţia trebuia acordată în raport cu numărul total al pensionarilor sau în raport cu numărul pensionarilor care efectiv au circulat cu mijloacele de transport în comun. Infracţiunile sunt la Legea 78/200, privind modul de folosinţă a fondurilor pentru aceste subvenţii.”

Contractul cu STP a fost prelungit în octombrie 2011.

Mircea Hava: „Am lucrat corect”

UPDATE, Ora 14.10: Primarul Mircea Hava a părăsit sediul DNA Alba Iulia, după patru ore de audieri. „Am fost chemat să dau o declaraţie în legătură cu organizarea transportului public, AIDA şi transportul local. Am dat o declaraţie petru a lămuri nişte aspecte, nu ştiu dacă a fost sau nu o reclamaţie. Dânşii vor analiza şi voi decide în consecinţă. Am venit în calitate de, ce te cheamă aici, de învinuit, ştiu eu… să vedem ce vor face după ce am dat această declaraţie. Eu mi-am făcut datoria şi sunt sigur că şi ei îşi vor face datoria. Am declarat despre transportul public, care înseamnă trasee, subvenţii şi mai ştiu eu ce…”, a declarat Mircea Hava, în faţa sediului DNA Alba Iulia. Acesta a mai explicat că nu este vorba despre nici un prejudiciu şi că tot ce ştie el este că s-a lucrat corect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. liviu

    miercuri, 29.02.2012 at 09:46

    Asta f***** ca in codru de 20 de ani si s-au trezit si astia sa il cheme .timizi, doar acum pt un mizilic…ii ingroapa hava pe toti in euro, la cat a ***** pana acum..!!!

  2. luk

    miercuri, 29.02.2012 at 13:33

    BRAVO D-le Hava ridica fruntea sus fiindca nu are de ce sa-ti fie rusine ai facut cele mai bune si frumoase lucruri pentru albaiulieni,ar trebui sa-ti multumeasca toti si sa-ti ceara scuze ca esti umilit pentru binele lor.

    • havela

      miercuri, 29.02.2012 at 15:56

      pentru ce sa ii multumim? pentru ca ne-a lasat fara un pic de umbra in toata cetatea?:) pentru ca nu vrea ca alba iulia sa devina capitala culturala europeana? pentru ca isi face campanie electorala din impozitele noastre? domnule primar ne-am saturat…

      • Alex Danila

        miercuri, 29.02.2012 at 17:41

        NU ai dreptate, havela.Hava e de accord ca alba iulia sa devina Capitala Culturala Europeana, dar nu s-a alaturat campaniei aceasta, pentru ca e folosita de penelisti in scop electoral.si in al doilea rand, n-am vazut sa -si fi facut campanie electorala, ci i-am vazut prin ziare doar pe Roman si Atanasiu, cersind mila cetatenilor!

      • HH

        miercuri, 29.02.2012 at 19:17

        FOARTE CORECT !

    • el conquistador

      miercuri, 29.02.2012 at 17:49

      hava este departe de a fi un sfint si nu a facut nimic mai bun pentru albaiulieni decit ar fi facut alt primar. Este o legenda asta cu ce lucuri minunate a facut hava. Legenda lansata chiar de hava in incercarea de a manevra alegatorii. Si i-a cam reusit.
      Acest om poate fi felicitat pentru felul in care dintr-un buget destul de mic a ***** atit de mult. O ingeniozitate jignitoare pentru alegatorii din Alba Iulia care nu au deschis ochii cum trebuie in fata acestui fanfaron-faraon

  3. roman

    miercuri, 29.02.2012 at 16:57

    Pai avem sa-i multumim pentru foarte multe !!!!!! Insa foamea de putere va face pe toti orbi si nu vedeti numai ce vreti nu intoarceti capul in ograda voastra sa vedeti cine zace cu gura cascata sa muste din ciolan .

  4. nicu VALENTIN

    joi, 01.03.2012 at 13:00

    o sa il scape Proc ***** **** CARE ESTE DIN aIUD din cadrul structurii teritoriale D.N.A ALBA
    DE CE?
    ********** mIRCEA hAVA ARE RELATII STRANSE SI FOARTE INTIME CU JUDECATORI SI PROCURORI CARE PROVIN DIN aIUD
    PUTETI VEDEA cURTEA DE aPEL DIN aLBA iULIA

  5. Ioana

    sâmbătă, 03.03.2012 at 08:28

    Eu sunt multumita pentru ca am pe unde ma plimba cu bebe in carucior. Am fost in destule alte orase mari din ardeal si banat si sunt un adevarat dezastru, trebuie sa mergi cu masina pana in vreun parc ca sa te poti plimba cu carucioarele, iar la noi in Alba Iulia pot mege de la un capat la altul in aer liber, impingand la carucior ori ca merg pe drumuri principale ori ca merg printre blocuri. Dar ia puneti-va voi la borcanul cu miere, nu v-ati linge putin pe degete??? Hai sa fim seriosi.

    P.S. Intradevar umbrei din parcul mare din cetate o sa-i ducem cu totii dorul si o sa-i simtim lipsa…

  6. moni

    duminică, 04.03.2012 at 15:18

    Domnule Hava de ce nu l-ati luat cu d-voastra si pe ” nepotul ” din Spring ? Daca nu sunt indiscrest, ce mai face nepotul din Spring ? Dar rudele din Spring ? Cind o sa vedem ecranizarea piesei ” Unchiul si nepotul ” ?

  7. cipikao

    duminică, 04.03.2012 at 15:37

    Ioana, alte orase sunt mult mai mari , daca te lauzi ca ai fost in orase mari, atunci ce zici de Deva sau sa nu mai zicde Timisoara, oare sti cate parcuri au?…Cred ca nu sti, si chiar nu stiu in ce orase ai fost , asa dezastroase.Sunt multe de facut in Alba iar pavajele nu inseamna neaparat modernizare…Nu vrei totusi sa incercam si altceva? Poate pe cineva care sa aiba grija mai mult ca bebelusii nostrii sa aiba o locuinta si un loc unde sa li se ofere o sansa la sanatate si nu la indiferenta si aroganta.

  8. Pingback: ACUM: Primarul Mircea Hava se află la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție Alba. Hava: “Sunt foarte curios să aflu de ce?!” | Alba24

  9. Pingback: Procurorii DNA cer Consilului Local Alba Iulia constituirea ca parte civilă în dosarul subvențiilor “ilegale” de la transportul local | Alba24

  10. Pingback: Anchetă în plină desfășurare: Mircea Hava și toți învinuiții din dosarul subvențiilor “ilegale” de la STP, în vizită la DNA | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax