Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Volkswagen intenționează să cheme în service 11 milioane de mașini echipate cu softul de manipulare a testelor de poluare

Publicat

volkswagen Compania germană Volkswagen a anunțat marți că intenționează să repare până la 11 milioane de vehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. Costurile sunt estimate de analiști la peste 6,5 miliarde de dolari.

Sunt vizate cinci milioane de mașini ale brandului VW, 2,1 milioane mașini Audi, 1,2 milioane de mașini Skoda și 1,8 milioane de vehicule comerciale ușoare.

UPDATE: Constructorul auto german Volkswagen va prezenta, în octombrie, soluțiile și măsurile tehnice care vor fi adoptate pentru corectarea caracteristicilor privind emisiile vehiculelor diesel în condițiile în care pentru circa cinci milioane de vehicule din marca Volkswagen Passenger Cars este necesară o procedură de service, se arată într-un comunicat al grupului.

“O evaluare internă realizată vineri a stabilit că este necesară o procedură de service pentru circa cinci milioane de vehicule din marca Volkswagen Passenger Cars dintr-un total de unsprezece milioane de vehicule ale Grupului din toată lumea. Aceste vehicule de anumite modele și ani de fabricație (cum ar fi a șasea generație a Volkswagen Golf, a șaptea generație a Volkswagen Passat sau prima generație a Volkswagen Tiguan) sunt echipate cu motoare diesel tip EA 189”, se arată în comunicatul Grupului german.

În altă ordine de idei, constructorul auto menționează că toate vehiculele sigure din punct de vedere tehnic și conforme cu reglementările tehnice.

Grupul Volkswagen a anunțat miercuri că în Franța există 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. Acestea sunt marca Volkswagen, Seat, Audi, Skoda și Volkswagen Vehicule Comerciale

Volkswagen a pus la punct un plan de acțiune “global” pentru a se asigura că motoarele sale diesel vor respecta normele în materie de emisii poluante, a declarat Matthias Mueller, noul director general al grupului auto german, transmite Reuters.

“În următoarele zile”, Volkswagen va propune clienților săi să vină să-și modifice modelele diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie și în luna octombrie va informa autoritățile cu privire la soluțiile tehnice pe care le va furniza, a declarat Matthias Mueller într-un discurs ținut luni seară în fața managerilor de top de la Volkswagen reuniți la sediul central de la Wolfsburg.

De asemenea, Mueller a anunțat că în viitor marca VW va deveni “la fel de independentă” ca și Audi și Porsche, diviziile de lux care sunt cei mai mari contributori la rezultatele grupului, potrivit textului discursului din care Reuters a obținut o copie. “Pentru mine, noua structură a grupului este primul pas și totodată baza pentru modernizarea Volkswagen”, a spus Mueller.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Mueller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin grupului Volkswagen.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax