Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vrei să știi ce drepturi și obligații ai, ca cetățean european? Centrul Europe Direct al ADR Centru îți răspunde la toate întrebările

Publicat

Pentru orice întrebare referitoare la Uniunea Europeană, dacă vreți să vă cunoașteți drepturile pe care le aveți, dacă doriți să le revendicați sau pentru a va cunoaște obligațiile în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene, Centrul Europe Direct Regiunea Centru vă stă la dispoziție și așteaptă întrebările dumneavoastră. În acest an, 2013, Uniunea Europeană își concentrează atenția asupra cetățenilor pentru a se asigura că aceștia își cunosc mai bine drepturile de cetățean al Uniunii Europene.

„Sunt multe drepturi care derivă din calitatea de cetățean european, însă de multe ori oamenii nu știu de existența lor. Anul european al cetățenilor are drept scop explicarea acestor drepturi și garantarea faptului că cetățenii le cunosc și nu întâmpină dificultăți în exercitarea lor. În urma unui sondaj realizat la nivel european a reieșit că și cetățenii din România își doresc crearea unui adevărat spațiu european în care să poată să locuiască, să lucreze, să se deplaseze, să studieze și să facă cumpărături, fără să se confrunte cu formalități administrative impovaratoare sau cu acte de discriminare. Cetățenii chestionați au atras atenția asupra diverselor probleme existente, în special cele legate de respectarea drepturilor UE la nivel local, chestiuni pe care Comisia Europeană le va aborda în următorul raport privind cetățenia UE, prevăzut să fie publicat în cursul anului 2013. Pornind de la aceste fapte, în acest an prin intermediul Centrului Europe Direct ne vom uni eforturile cu cele ale reprezențantilor Uniunii Europene, cu politicienii de pe plan național și local, pentru a organiza dezbateri cu cetățenii din cele șase județe ale Regiunii Centru, pentru a le asculta punctul de vedere și a răspunde la întrebările lor”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Lansarea oficială a anului Cetățeanului în România a avut loc în cadrul unui eveniment de 3 zile desfășurat la București la care au participat și susținut discursuri Dacian Cioloș, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Renate Weber (Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul European) și Niculae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de celelalte centre din ţară, invitaţii oficial şi cei din presa locală au căzut de comun acord că în acest an activităţile se vor concentra pe explicarea drepturilor, dar şi pe prezentarea cailor prin care fiecare cetaţean poate să îşi revendice respectarea drepturilor. Cetăţenii din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, prin intermediul Centrului Europe Direct, vor fi informaţi asupra drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în altă ţară a Uniunii, vor fi susţinuţi să-şi apere drepturile şi să se implice în revendicarea acestora în momentul în care le sunt încălcate.

Pentru orice întrebare referitoare la politicile şi structurile europene, legislaţia europeană, drepturile fiecărui cetaţean, iniţiativele Uniunii Europene, fondurile nerambursabile alocate de Uniune, posibilitatea de a accesa finanţări sau de a studia în Uniune sau orice alt tip de informaţie legat de activitatea Uniunii Europene, reprezentantii ADR Centru pot fi contactaţi la tel 0358/403121, puteti transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro sau direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12.

Nicoleta MATEIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax