Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vrei să-ți tunezi maşina? Unde poţi găsi piese ca să îmbunătăţeşti aspectul şi performanţele autoturismului

Publicat

IMG_3178 Pasionații de motoare și cai putere apreciază o mașină ”cochetă”, tunată cu bun gust și nu doar „kitsch-uri” care încarcă mașina fără să aduca în realitatea niciun plus din punct de vedere estetic.

Șoferii care doresc să intre în rândul celor cu mașini tunate trebuie să știe de ce piese auto au nevoie, dar și la ce sumă se ridică investiția, deoarece pe lângă timp, banii investiți în personalizarea autoturismelor nu sunt deloc puțini. Mulți conducători auto își modifică mașina din dorința de a atrage priviri în trafic, însă, potrivit unui studiu realizat de cei de la British Car Auctions, mașinilor tunate le scade valoarea de revânzare.

În România, din ce în ce mai mulți șoferi au prins gustul pentru a-și personaliza mașinile, atât ca aspect cât și ca performanțe, investind sume considerabile atunci când este vorba despre piesele auto necesare acestui proces. Aceștia participă cu bolizii la show-uri ce au loc atât în țară cât și în străinătate. Totuși, la vânzarea autoturismelor, clienții s-ar putea să nu aprecieze eleronul montat, jantele vopsite sau capota modificată.

Majoritatea celor care își tunează mașinile o fac mai mult pentru exterior, însă cei cu adevărat pasionați investesc și în ceea ce se află sub capotă și achiziționează piese auto menite să îmbunătățească performanțele automobilului.

Printre piesele necesare pentru îmbunătățirea performanțelor motorului se numără filtre de aer și de carburant noi, kit-uri turbo, intercoolere, fișe de bukii sau strut bar-ul. De asemenea poate fi luată în calcul și schimbarea sistemului de evacuare. Cu toate acestea, orice modificare adusă motorului ar putea să necesite alte investiții pentru ca și celelalte piese să fie pe măsura noilor dotări.

În ceea ce privește exteriorul mașinii, printre cele mai achiziționate piese de către cei care doresc să își personalizeze mașina se numără eleronul, fiind urmat apoi de spoilere noi, praguri, pleoape pentru faruri sau bullbar-uri. Totodată, înlocuirea jantelor originale cu unele noi poate schimba rapid felul în care arată mașina. Pentru cei care preferă un look mai puternic, măștile și grilele de calandru sunt printre cele mai căutate.

Majoritatea dintre aceste piese pot fi găsite la prețuri foarte bune pe site-urile cu anunțuri auto și pe site-urile care mediază tranzacțiile între vânzători și cumpărători. Piesele de pe aceste site-uri sunt fie noi, fie la mâna a doua, iar prețurile sunt în funcție de rulaj și de uzura piesei. Prețurile diferă și în funcție de marca și modelul mașinii pe care vrei să le montezi, dar și în funcție de design, mărime și materialul din care sunt făcute.

Tot la capitolul aspect, un plus este adus de colanțare, fie parțială fie totală, fapt ce necesită o investiție relativ mică. Colanțarea se poate face și la interior, nu numai la exterior.

În România există multe firme care se ocupă cu tuningul, care oferă șoferilor șanse mai mari de a obține un rezultat bun, dar cu o investiție mai mare. Cei care aleg să achiziționeze piese pe rând și să meargă la un mecanic oarecare, rezultatul va fi unul pe măsură.

Firmele specializate se pot ocupa de toate aspectele, inclusiv de achiziția de piese auto necesare modificării și personalizării mașinii și pot furniza șoferilor toate informațiile de care au nevoie. Ofertele lor difera în funcție de piesele auto folosite, dar și de modificările proprietarii doresc să le aducă mașinii.

Aspectul masinii va depinde foarte mult de investiția pe care fiecare împătimit este dispus să o facă iar costul total poate fi unul destul de mare, ajungând la ordinul miilor de euro.

Vezi AICI şi AICI galerie foto cu maşini tunate şi expuse la Alba Iulia.

sursa: business24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax